Primul gând la ieşirea din închisoare: emigrarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcov Miloş a ieşit din închisoare toamna aceasta
Marcov Miloş a ieşit din închisoare toamna aceasta

Marcov Miloş are 36 de ani, dintre care 13 i-a petrecut la penitenciar. A fost încarcerat pentru prima dată la 17 ani. A ieşit din închisoare, dar într-un an s-a întors acolo. După zece ani a ieşit de după gratii, dar n-a apucat să se bucure prea mult de gustul libertăţii, pentru că a ajuns iar la puşcărie.

Toamna aceasta, uşile penitenciarului s-au deschis din nou, pentru ca Marcov Miloş să redevină un om liber. Cu o zi înainte de eliberare, într-o celulă a Penitenciarului Popa Şapcă din Timişoara, bărbatul spunea că „lumea e mai periculoasă afară decât în închisoare”.

Spera să poată pleca din ţară şi privea străinătatea ca singura speranţă de a-şi reface viaţa. „Vreau să plec dincolo. Aici sunt atâţia studenţi, oameni cu şcoală, ce să-mi găsesc eu de lucru?”, a spus Marcov Miloş înainte de a fi pus în libertate.

aasasa

Ziua următoare, sora sa avea să primească un telefon pe care îl aştepta de mult. „Olga, nu când vii la mine te întreb. Îţi zic că sunt în drum spre tine”, i-a spus Marcov surorii sale. Inima îi bătea tare, iar dorinţa să-şi construiască un viitor peste graniţă era tot mai puternică.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite