Băhăian a ordonat lichidarea complicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Băhăian a devenit celebru în 1995, cu escrocheria „Sabina Product“
Sergiu Băhăian a devenit celebru în 1995, cu escrocheria „Sabina Product“

Fostul patron al Sabina Product conducea o reţea care racola parteneri, îi folosea la escrocherii financiare, apoi îi elimina îngropându-i de vii. Sergiu Băhăian a ordonat torturarea şi asasinarea a cel puţin patru persoane care au lucrat pentru el. DIICOT anchetează zece membri ai grupării, acuzaţi de omor şi fraude de peste 800.000 de euro.

ULTIMA ORĂ, ORA 18.39:
EXCLUSIV: Una dintre victimele execuţilor în stil mafiot era un boschetar,  făcut director de firmă peste noapte şi apoi ucis cu sadism

Peste 60 de poliţişti de la Crimă Organizată, coordonaţi de procurori DIICOT, au acţionat pentru destructurarea grupului condus de Sergiu Băhăian, zis „Prinţul cecurilor false", care opera în Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Ialomiţa.

Reţeaua era specializată în fraude, desfăşurate prin firme- fantomă care emiteau cecuri fără acoperire de zeci de mii de euro. Băhăian şi locotenenţii lui racolau complici, de obicei din rândul persoanelor fără adăpost, şi înfiinţau societăţi comerciale pe numele lor.

Colaboratorii mafioţilor, deveniţi patroni, cumpărau - la indicaţiile lui Băhăian - mărfuri sau autoturisme în leasing în valoare de zeci de mii de euro pe care le plăteau cu cecuri sau bilete la ordin fără acoperire.

După ce-şi îndeplineau rostul în cadrul reţelei, complicii ocazionali erau eliminaţi, după îndelungate ore de tortură - îngropaţi de vii sau sedaţi şi apoi aruncaţi în Dunăre. Execuţiile erau ordonate de capul grupării şi executate de doi aghiotanţi. Potrivit şefului DIICOT Constanţa, Laurenţiu Bratosin, mafioţii au înfiinţat 40 de societăţi comerciale prin care şi-au dirijat escrocheriile. Prejudiciul depăşeşte 800.000 de euro.

Mai citiţi şi:

Un hunedorean ar putea fi următoarea victimă a clanului Băhăianu

Urmărire cu focuri de armă

Sergiu Băhăian a fost dibuit de poliţişti, vineri-seară, într-un bar de pe Şoseaua Ştefan cel Mare. Era împreună cu mâna sa dreaptă, Eduard Mărculescu. Când au zărit agenţii, cei doi au fugit spre maşina parcată afară şi au demarat în trombă. Unul dintre poliţişti a fost acroşat de maşina fugarilor, suferind o fractură la mâna stângă.

Băhăian şi Mărculescu au fost prinşi, după o urmărire de câteva minute, în Piaţa Buzeşti. S-au oprit din goana lor numai după ce poliţiştii au tras câteva focuri de armă, primul în plan vertical, apoi în anvelopele maşinii. Tot vineri a mai fost prins Adrian Grigoraş, în Bragadiru, judeţul Ilfov. În aceeaşi zi, la locuinţa fraţilor Marin şi Petrică Piciog din comuna Cerchezu, judeţul Constanţa, a fost efectuată o percheziţie.

În curtea lor au fost descoperite două cadavre, îngropate la 2,5 metri adâncime. Zilele trecute, a fost reţinut şi Valentin Şlepac, cel care coordona operaţiunile grupării în judeţul Constanţa. Un alt membru al reţelei este Ion Bojin, care se află închis la Penitenciarul Poarta Albă.
Victimele grupării sunt patru bărbaţi, care, la un moment dat, au lucrat pentru Băhăian: Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan.

Executanţii, identificaţi

Lucian Cernat a fost ucis în 2006, la scurt timp după ce şi-a încheiat colaborarea cu escrocii. A fost îmbătat şi forţat să înghită pastile de Diazepam, apoi aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă.

Lui Cernat i-a urmat Emilian Leonte, omorât în anul 2008 cu mai multe lovituri de ciocan în cap. Cadavrul a fost, de asemenea, aruncat în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Cadavrele celorlalţi doi (Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, asasinaţi tot în 2008) au fost descoperite în curtea fraţilor Piciog, din comuna Cerchezu.

Ulezu a fost îmbătat şi sedat cu forţa, apoi îngropat de viu. Captalan a fost lovit înainte cu o bâtă şi, de asemenea, băgat în pământ când încă mai respira. Mafioţii au mascat gropile cu o placă de beton deasupra căreia au construit un WC.

Potrivit DIIcot, cele patru victime nu s-ar fi mulţumit cu puţinul pe care îl primeau. „Victimele nu luau nici măcar 0,1 la sută din bani. Erau doar folosite. Au început să ridice pretenţii, au cerut din ce în ce mai mult. Până la urmă au fost suprimate", a declarat procurorul Laurenţiu Bratosin. Băhăian a venit cu ideea, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au fost executanţii, spun anchetatorii.

De profesie „ţepar"

„Prinţul cecurilor false" a ajuns celebru în anii ‘90 când, în postura de patron al firmei Sabina Product, a înşelat peste 5.000 de persoane, încasând de la acestea şapte miliarde de lei vechi, fără să-şi respecte obligaţiile contractuale.

În 1995, Băhăian a fugit din România, dar a fost iute arestat în Ungaria, extrădat şi judecat. În 1998 a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În octombrie 2002, Băhăian a părăsit închisoarea. A contribuit Antonia Maer

A fost patronul Gloriei Buzău

În 2009, după ce Gloria Buzău a retrogradat, a fost preluată de Sergiu Băhăian, în numele unei firme de lacuri şi vopseluri din Mediaş, judeţul Sibiu, care avea capital social de 200 de lei. S-a ferit tot timpul să-şi lege numele de Gloria Buzău, chiar dacă a apărut la câteva meciuri ale echipei.

Potrivit actualilor conducători ai clubului din Buzău, Băhăian a investit 1,5 miliarde de lei vechi în echipa de fotbal. Aceleaşi surse din cadrul clubului susţin că era foarte bun prieten cu Nicu Gheară şi tot Buzăul îl cunoştea ca având reputaţie de mare mafiot. Adrian David

Ucigaşii, arestaţi şi eliberaţi

Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, cei care au executat cele patru victime, au fost arestaţi preventiv în 24 octombrie 2008 pentru o fraudă de câteva sute de mii de euro. Trei zile mai târziu cei doi au fost puşi în libertate de Curtea de Apel.

Executat în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

EXCLUSIV Povestea timişoreanului care a ajuns ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite