Angela Similea şi Victor Surdu, executaţi silit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndrăgita interpretă şi soţul său nu şi-au achitat creditele contractate şi s-au trezit cu bunurile sechestrate. Cântăreaţa Angela Similea (63 de ani), şi soţul său, deputatul PSD Victor Surdu (63 de ani), au fost executaţi silit pentru un împrumut bancar nerambursat de circa 700.000 de euro.

CITIŢI ŞI: Angela Similea despre executarea silită: „Suport şi bunele şi relele statutului de soţie”

VIDEO Muzica uşoară nu vrea să moară

Fratele lui Victor Surdu: „Totdeauna şi-a neglijat sănătatea“ (FOTO)

Versul „Casa mea-i un cântec cu acorduri ample" este parte din refrenul melodiei „Casa mea", şlagăr cu care Angela Similea a încântat ani la rând publicul. Acum îndrăgita cântăreaţă este la un pas de a-şi pierde casa: apartamentulul său de patru camere din Bucureşti este
scos la mezat.

Banca Intesa Sanpaolo România urmează să scoată la licitaţie două imobile, un service auto din localitatea Afumaţi şi un apartament din Bucureşti, aflate în proprietatea Angelei Similea şi a lui Victor Surdu. Problemele financiare ale cuplului îşi au originea într-un împrumut, de 698.000 de euro, obţinut în februarie 2007, de societatea lui  Victor Surdu, care opera service-ul.

Parlamentarul nu a reuşit să-şi achite datoriile la bancă, şi a refinanţat acest împrumut, astfel că datoria la bancă a ajuns la 714.319 de euro şi s-a angajat să restuie suma până în mai 2009. După acest termen, banca l-a mai păsuit de patru ori, până în februarie 2010, cu condiţia ca soţia sa să-i devină girant.

Sentinţe definitive

În primăvara acestui an, Banca Intesa Sanpaolo România a demarat la Judecătoriile din Buftea, Lehliu Gară, Sectorul 6 şi Sectorul 1 din Capitală procedurile de executare silită pe o parte dintre bunurile imobiliare. Cântăreaţa a pierdut un proces cu banca la Judecătoria Buftea, iar politicianul la Judecătoria Sectorului 1.

În ambele cazuri, sentinţele de executare sunt definitive şi fără cale de atac. În vizorul executorilor judecătoreşti  s-au aflat un service auto modern din Afumaţi, care conţine un centru ITP, un showroom şi un motel, dar şi apartamentul cuplului din cartierul bucureştean
Drumul Taberei.

Victor Surdu este în prezent deputat PSD, ales în colegiul 6 Neamţ, şi ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor. El a  fost ministru al Agriculturii în Guvernul CPUN în perioada 1989-1990.

De asemenea, Victor Surdu a fost deputat al Partidului Democrat Agrar din România, în perioada 1990-1992. Angela Similea şi Victor Surdu s-au căsătorit în februarie 1999.

Iaşi: Campionul la offroad, datorii de 755.421 de euro

Dezvăluiri: Gălăţenii cu ratele umflate au declarat război băncilor


Şi Boureanu are probleme

Sediul din Afumaţi al firmei Angelei Similea şi a lui Victor Surdu a fost pus sub sechestru  Foto: „Adevărul“



Deputatul PDL Cristian Bou­reanu şi soţia sa, manechinul Valentina Pelinel, au şi ei probleme financiare. Cei doi au datorii la bănci de aproximativ 3,5 milioane de euro şi sunt în pericol să piardă cinci terenuri şi două vile.

În urmă cu zece zile, Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea băncii de executare silită a mai multor proprietăţi aparţinând celor doi. Instanţa a arătat că dacă în şase luni banca nu-şi recuperează banii, imobilele familei Boureanu pot fi vândute.

"Acum banca îşi poate recupera direct de la firmă datoria. Activele acesteia valorează în jur de 14 milioane de euro."
Victor Surdu
deputat

Surdu: „Nu există niciun sechestru pe casa mea"

Deputatul Victor Surdu susţine că povestea cu sechestrul pe o parte din averea sa este exagerată, ţinând cont că el nu mai are nicio calitate în firma care nu şi-a plătit datoriile la bancă. „Eu nu mai sunt acţionar la acea firmă, ea a fost vândută şi se află în curs de reorganizare juridică. În acest moment banca îşi poate recupera direct de la firmă datoria.

Activele acesteia valorează în jur de 14 milioane de euro. Singura mea legătură cu această poveste ar fi în cazul în care banca, după ce ar vinde activele firmei, nu s-ar îndestula. La vremea contractării creditului eu am fost co-garant. Însă, deocamdată, nu se pune problema aşa.

Încă nu s-au terminat procedurile de vânzare a activelor firmei. Prin urmare, nu există niciun sechestru pe casa mea", a declarat pentru Click! Victor Surdu.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite