Iaşi: Campionul la offroad, datorii de 755.421 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Pavlov, omul de afaceri găsit împuşcat  marţi în apropiere de Galaţi, şi soţia sa erau ameninţaţi cu executarea silită de către o bancă.

Citeşte şi: Iaşi: Firma deţinută de Bogdan Pavlov nu a făcut deloc profit anul trecut

Iaşi: Prietenii campionului naţional la offroad găsit împuşcat în cap refuză să creadă că bărbatul s-a sinucis (UPDATE)

Descoperire şocantă lângă Galaţi: un patron din Iaşi şi-a spulberat capul cu o armă de vânătoare

Instituţia de credit a adresat la sfârşitul anului 2009 trei cereri magistraţilor Judecătoriei în care preciza că familia Pavlov trebuie să-i dea 755.421 de euro, creditul luat în 2008 plus dobânda. Toate cele trei solicitări au fost admise, dar  preşedintele şi fondatorul clubului Offroad din Iaşi şi soţia lui au contestat executărea silită deoarece considerau că era nelegală şi neîntemiată şi au cerut suspendarea ei.

Proces pe rol

În plângerea adresată instanţei familia Pavlov a menţionat că deşi au luat un credit de 735.000 în 2008 şi s-au angajat să îl achite în 14 luni nu au mai putut da banii înapoi din cauza crizei financiare.

Ei motivează însă că cele două terenuri-păşune de 10.056 metri pătraţi, respectiv 4.644 metri pătraţi din comuna Leţcani, cu care au garantat, ar fi trebuit să acopere valoarea împrumutului şi ei nu s-au opus la vânzarea lor de către creditor. Proprietăţile ar fi fost evaluate iniţial de bancă la 1, 46 milioane de euro în 2008, iar la începutul acestui an la doar 485.100 de euro.

„Această depreciere nu a afectat piaţa imobiliară într-o asemenea modalitate în care un teren aflat în apropierea municipiului Iaşi să fie apreciat la aproximativ un sfert din valoarea sa, astfel cum era acesta stabilit cu aproximativ un an şi jumătate în urmă", precizează Bogdan Pavlov şi soţia lui în plângerea adresată instanţei.

Instituţia a solicitat înfiinţarea popririi pe conturile celor doi de la o altă bancă şi s-a interesat de proprietăţile deţinute în satul Păun. „Contestatoarea nu are temei legal pentru această acţiuneîncercând şi prin acest mijloc procedural, tergiversarea recuperării creanţei", au precizat reprezentanţii băncii în întâmpinare.
Următorul termen al procesului este pe 21 octombrie.

image

Trupul adus la Iaşi

Soţia bărbatului a luat miercuri dimineaţă corpul neînsufleţit al bărbatului şi l-a adus cu maşina unei firme de pompe funebre la Iaşi.

„Lăsaţi-mă! Vă rog să-mi păstraţi intimitatea! Nu vreau să spun nimic, nu e momentul să spun ceva", a spus Doina Pavlov.

Între timp ancheta în cazul morţii omului de afaceri din Iaşi este continuată de poliţiştii din Galaţi. Oamenii legii susţin că până acum indiciile duc spre varianta sinuciderii.

Peste o săptămână medicii for finaliza şi necropsia şi vor veni şi rezultatele examenului toxicologic care va stabili dacă bărbatul a consumat stupefiante sau băuturi alcoolice.

Patronul ieşean care s-a sinucis la Galaţi a ales să moară lângă o troiţă. Psihologii spun că asta indică faptul că a planificat totul cu grijă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite