Pacea de la Deta: interlopi împăcaţi şi eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Roman, unul dintre agresori, a fost eliberat ieri
Bogdan Roman, unul dintre agresori, a fost eliberat ieri

Judecătorii Tribunalului Timiş au respins, ieri după-amiază, recursul procurorilor şi i-au eliberat pe fiii primarului din Deta, Călin şi Bogdan Roman, pe complicii acestora, trei la număr, dar şi pe victima lor, Alexandru Ştefan.

Toţi se aflau în arest în urma scandalului din luna iulie, dintr-un club din oraş. Decizia judecătorilor a fost motivată de mai multe declaraţii şocante care au fost făcute în timpul procesului. Magistraţii şi publicul au avut ocazia să afle că, după gratii, fraţii Roman şi Alexandru Ştefan, una dintre victimele altercaţiei, au ajuns cei mai buni prieteni. Cu doar o lună în urmă, acelaşi Alexandru Ştefan susţinea că primeşte ameninţări cu moartea din partea apropiaţilor familiei Roman, chiar dacă el era închis într-o celulă specială a Penitenciarului Timişoara, tocmai pentru a se preveni rănirea acestuia.

Fraţii "taxă de protecţie" s-au împăcat cu victimele! "Nu mai ştim de ce ne-am tăiat!" Toţi au fost eliberaţi VIDEO + FOTO


Dulce amnezie

„Noi ne-am împăcat şi suntem acum amici. Nu am mai primit ameninţări. Dintotdeauna am fost prieten cu fraţii Roman. Suntem toţi tineri, suntem din acelaşi oraş, nu mai avea niciun rost să ne duşmănim. Nici măcar nu ştiu de ce ne-am tăiat în vară", a spus Alexandru Ştefan, care a stat nouă zile în spital după ce a fost tăiat cu săbiile de fraţii Roman.

Acest scenariu a fost susţinut şi de fraţii Roman, care, la fel de pioşi, au spus că vor să fie alături de familie, dar în acelaşi timp îşi propun ­să-şi continue studiile superioare. Avocaţii au mizat pe prietenia dintre cele două tabere, astfel că au reuşit să-i convingă pe judecători să cerceteze întregul lot al dosarului „Taxe de protecţie" sub control judiciar.

„Alexandru Ştefan nu are voie să iasă în ţară, iar Călin şi Bogdan Roman nu au voie să părăsească judeţul Timiş. Decizia instanţei este definitivă", a spus Lavinia Biriş, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Timiş.

Scandal cu săbii, demisii şi controale

Întreg scandalul în care sunt cercetaţi fraţii a pornit în noaptea de 23 spre 24 iulie, când fraţii Roman au bătut şi tăiat cu săbiile şi cuţitele trei tineri de etnie rromă. Unul dintre fraţi a fost reţinut pentru 24 de ore imediat după scandal, în timp de Bogdan Roman a fost căutat mai multe zile în toată partea de vest a ţării.

În faţa instanţei, fraţii Roman au spus că s-au apărat după ce victimele au intrat cu un pistol în discoteca unde petreceau mai ­mulţi tineri. Victimele din dosar au susţinut în faţa instanţei că au fost agresate şi ameninţate de fraţii Roman pentru că au refuzat să plătească o taxă de 5.000 de euro. Dosarul „taxelor de protecţie din Deta" a fost controversat şi din cauza faptului că mai mulţi poliţişti au fost cercetaţi pentru modul în care au intervenit la aplanarea scandalului.

Fiul primarului din Deta a înjunghiat trei tineri la o petrecere. Sabia a fost găsită. "Şmecherul" oraşului a mai provocat scandaluri GALERIE FOTO


Victimele derbedeului Bogdan Roman, fiul primarului din Deta: "Am fost tăiaţi de faţă cu poliţia". Vezi ce spune şeful IPJ Timiş


Derbedeul Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, a terorizat o familie întreagă GALERIE FOTO

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite