Nu vom scăpa de inundaţii: codul roşu pe Siret şi pe Prut a fost prelungit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul roşu a fost prelungit pe Siret şi pe Prut, avertizarea rămânând valabilă până lini, la ora 16.00.

Hidrologii au emis avertizare Cod roşu de inundaţii pe râul Prut pe sectorul Stânca Aval – Prisăcani, aferent judeţelor Botoşani şi Iaşi şi pe sectorul Sivita-Dunăre (judeţul Galaţi), pe râul Siret pe sectorul Şendreni-Dunăre (judeţul Galaţi), valabilă de duminică de la ora 16.00 până luni la 16.00.

Mai citiţi şi:

Un motiv comic al inundaţiilor: Ceauşescu a ridicat diguri pe un singur mal al Dunării, iar de amenajarea celui de-al doilea a uitat

17 localităţi din judeţul Călăraşi afectate de inundaţii

UPDATE Bilanţ sumbru al inundaţiile din judeţul Iaşi: sute de persoane evacuate şi mii de hectare acoperite de ape

Localnicii din Vadu Roşca, satul distrus de inundaţii în 2005, se mută de frica apelor

Ultima oră: Insula Mare a Brăilei nu va fi inundată pentru salvarea Galaţiului

Galaţiul, în pericol: cel de-al cincilea oraş al ţării va fi apărat de inundaţii doar cu saci cu nisip

Directorul Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu,  a anunţat la Candamentul pentru situaţii de urgenţă, la Galaţi, prelungirea codului roşu.

"Avem o situaţie bună, dar în funcţie de situaţia meteo ea poate să devină oricând neliniştitoare. Pe Suceava şi Siret nu avem depăşiri de cote până în zona Nicolae Bălcescu. În schimb, râmân însă porţiuni sub avertizare de cod roşu pe râul Prut, sectorul Stânca Costeşti în aval, de asemenea pe sectorul Şiviţa - Dunăre şi Şendreni - Dunăre (judeţul Galaţi)", a declarat directorul NHGA, Petre Stanciu.

De asemenea, avem cod portocaliu pe râul Siret pe sectorul aval Drăgeşti  - Şendreni (judeţele Vrancea şi Galaţi), pe râul Olt pe sectorul aval Feldioara – Hoghiz din judeţul Braşov şi pe râul Jijia pe sectorul Dangeni – Andrieşeni (judeţele Botoşani şi Iaşi).

Hidrologii au emis şi o avertizare cod galben pe râul Olt pe sectorul Tomeţti – Feldioara din judeţele Harghita şi Covasna şi sectorul Hoghiz - Izbiceni – judeţul Brasov, Sibiu, Vâlcea şi Olt, pe Râul Negru – judeţul Covasna, pe râul Siret pe sectorul Zvoriştea – Lespezi, pe râurile Suceava, Moldova, Bistriţa amonte Ac. Izvorul Muntelui şi pe cursul superior şi mijlociu al Trotuşului din judeţele Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău.

Avertizarea hidrologică de pe celelalte râuri avertizate anterior a fost ridicată.

Apa deversată controlat din bazinul Siretului a distrus suprafeţe însemnate de culturi agricole lângă Adjud

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite