UPDATE Bilanţ sumbru al inundaţiile din judeţul Iaşi: sute de persoane evacuate şi mii de hectare acoperite de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un prim bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă arată prăpădul provocat de ape în perioada 22 iunie- 3 iulie în judeţul Iaşi.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad susţin că presiunea apei asupra digurilor se va menţine. „Presiunea apei asupra digurilor se va menţine o lungă perioadă de timp, putând aparea evenimente neprevăzute“, se arată în comunicatul remis de reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Totodată, în următoarele ore, reprezentanţii Hidroelectrica vor încerca o reducere a debitelor în aval de Movileni, până la 2.300-2.400 de metri cubi pe secundă, care va fi menţinut în funcţie de precipitaţiile prognozate în continuare.

În urma ploilor abundente au fost inundate peste 7.600 de hectare de teren agricol. Cele mai lovite comunităţi sunt Hălăuceşti, 1.700 de hectare, 1.500 de hectare au fost acoperite de ape la Stolniceni-Prăjescu, iar alte 1.200 în comuna Al. I. Cuza. Au fost raportate 11 locuinţe avariate şi alte 64 inundate, în timp ce 81 de curţi au fost invadate de ape. Au fost evacuatre în jur de 490 de persoane şi peste 1.700 de animale.

Botoşani: (UPDATE) Pagube de 17 milioane de lei la Dorohoi: Statul a decis ca sinistraţii să stea în containere!

Reprezentanţii ISU au raportat 43 de animale moarte şi aproape 1.000 de păsări.Peste 350 de fântâni au fost inudnate.

Citeşte şi:

Sute de hectare de teren inundate în judeţul Iaşi

Prefectura a pregătit două puncte de colectare/Vezi aici unde și ce puteți dona sinistraților din țară

Dunărea a depășit cota istorică la Brăila și a inundat câteva clădiri de pe Faleză/Află de aici prognoza (FOTOGALERIE)

Şi infrastructura a avut de suferit. Peste 40 de kilometri de drum judeţean au fost distruşi de ape , dar şi 186 de kilometri de drumuri săteşti şi comunale.

Pericolul încă nu a trecut. Hidrologii au prelungit codul roşu pe anumite sectoare din Siret şi Prut, iar meteorologii menţin codul galben cu ploi pentru judeţul Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite