Sute de hectare de teren inundate în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe localităţi din vestul judeţului au fost lovite de viituri în ultimele 24 de ore. Localităţile în care digurile au fost puse la încercare sunt Hălăuceşti şi Lespezi. O altă viitură este aşteptată la Mirceşti.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a raportat că în mai multe localităţi din judeţul Iaşi au fost inundate sute e hectare de teren agricol. „Joi dimineaţă a trecut viitura prin Lespezi. Digurile au rezistat. Sperăm să nu mai avem probleme în următoarele ore", a spus primarul Ioan Lazăr.

Citeşte şi:

Iaşi: Viitura de pe Siret a trecut prin comuna Hălăuceşti

În comuna Butea au fost inundate 100 de hectare de teren agricol, iar alte 200 de luncă sunt acoperite de ape. La Mogoşeşti-Siret au fost raportate 400 de hectare de teren agricol inundate. În comuna Tomeşti opt kilometri de drum comunal au fost acoperite cu aluviuni, iar şase gospodării sunt inundate. Totodată, 100 de păsări şi 5 animale au fost ucide de ape. În total, au fost inundate peste o mie de hectare de teren în judeţul Iaşi. 

"S-au deplasat forţe şi mijloace din cadrul ISU Iaşi la Lunca Paşcani şi comuna Hălăuceşti (Luncaşi) în vederea supraînălţării şi consolidării lucrărilor de apărare ale digului", au anunţat reprezentanţii ISU.Aceştia au mai menţionat că nu sunt căi de comunicaţii sau gospodării afectate şi nici nu s-a dispus evacuarea populaţiei din zonele riverane Siretului.

Pentru judeţul Iaşi a fost emisă o avertizarea meteo de cod galben şi una hidrologică de cod roşu .

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite