Iaşi: Viitura de pe Siret a trecut prin comuna Hălăuceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitura de pe Siret a ajuns la Hălăuceşti, iar în noaptea de miercuri spre joi va fi pe sectorul Nicolae Bălcescu- Roman. Administraţia Bazinală de apă Prut-Bârlad speră ca digurile să reziste  în următoarele ore.

Citeşte şi:

Iaşi: Bahluiul a intrat în casele din Dallas (GALERIE FOTO)

Pagube de milioane de lei în judeţul Iaşi

A trecut pericolul de inundaţii pentru locuitorii din Paşcani

Viiturile de pe Siret lovesc alte localităţi. Reprezentanţii Administraţiei de Apă Prut-Bârlad  au anunţat că miercuri seara maximum viiturii de pe Siret a fost înregistrat la Hălăuceşti. „În această localitate există o gardă de circa 50 de centimetri. Nivelele maxime se vor menţine câteva ore, timp în care echipele Apelor Române, împreună cu cele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Armatei, Jandarmeriei, aflate la faţa locului lucrează la consolidarea digului şi la stabilizarea infiltraţiilor“, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Digurile au fost supraînălţate

image

În cursul nopţii, viitura de pe Siret va ajunge prin propagare în zona Nicolae Bălcescu-Roman. Conform estimărilor, pe sectoarele îndiguite Hălăuceşti-Roman, garda digurilor va fi la nivele maxime de circa 40-100 centimetri, suficientă în situaţia în care nu apar incidente.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite