Ploile au făcut pagube de milioane de lei în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a realizat primul raport operativ al inundaţiilor din ultimele zile.

Inundaţiile din judeţul Iaşi nu au produs victime omeneşti, dar au distrus 71 de case, 29 de anexe gospodăreşti şi o şcoală din comuna Vânători.

Infrastructura rutieră, oricum într-o stare deplorabilă a fost puternic afectată, fiind distruse 26 poduri şi podeţe, 20 de drumuri naţionale şi judeţene şi alte 92 de drumuri comunale.

Culturile de grâu şi porumb au fost afectate pe o suprafaţă de 338 ha, 25 de fântâni au fost inundate, iar 22 de păsări şi animale au murit.

Aproape 200 de forţe de ordine s-au mobilizat în comunele Sineşti, Sireţel, Belceşti, Plugari, Cristeşti, Oţeleni, Vânători şi Valea Seacă.

Echipajele ISU, jandarmii şi forţele armate au supraînălţat şi consolidat digurile de pe Siret din dreptul localităţilor Lunca Paşcani şi Luncaşi din comuna Hălăuceşti, folosind 10.000 de saci cu nisip.

Autorităţile monitorizează zonele afectate de inundaţii iar o echipă a Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se află în momentul de faţă în localităţile Ţuţora, Gorban, Victoria, Grozeşti, precum şi acumularea de la Hălceni.

Citeşte şi: Iaşi: A trecut pericolul de inundaţii pentru locuitorii din Paşcani

UPDATE: Sute de locuitori din zona Paşcaniului, evacuaţi din calea viiturii de pe Siret

Bahluiul a intrat în casele din Dallas (GALERIE FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite