UPDATE: Sute de locuitori din zona Paşcaniului, evacuaţi din calea viiturii de pe Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nord-vestul judeţului Iaşi, în stare de alertă. Ieşenii care locuiesc în oraşul Paşcani sau în comunele Lespezi, Stolniceni-Prăjescu, Mogoşeşti-Siret, Mirceşti şi Răchiteni sunt în aceste clipe evacuaţi din locuinţe. 

Ora 19.50 Reprezentanţii Apelor române anunţă o viitură la Lespezi mâine dimineaţă. „Este aşteptată o viitură pe Siret, în aval de lespezi, viitură care se formează din debitul cumulat de pe râul Suceava şi de pe râul Siret. Se estimează că râul siret va avea un debit maxim în secţiunea Lespezi comparabil cu debitul din 2008", se precizează în comunicatul emis în această seară.

Citeşte şi:

Neamţ: A început evacuarea persoanelor din cale viiturii de pe Siret

Ora. 19.45 „Scoatem femeile şi copiii. Bărbaţii rămân în sat. Siretul nu a ieşit încă din albie, dar are un debit foarte mare. Oamenii au plecat la rude, la cunoscuţi. doar două-trei familii rămân la şcoala din Lespezi. Problema este că plouă în continuu, şi acum", a declarat Ioan Lazăr, primarul comunei Lespezi. Aproximativ 250 de persoane au fugit din faţa viiturii care ameninţă satul Lespezi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a declarat în această seară stare de urgenţă în localităţile din lunca Siretului. Pericolul de inundaţii este iminent, aşa că autorităţile locale şi angajaţii ISU au început deja evacuarea locuitorilor din zona aflată sub cod roşu.

„Echipajele noastre au intervenit în zonă încă de la ora 18.00. S-a trecut la evacuarea oamenilor din zonele inundabile. În oraşul Paşcani sunt evacuaţi doar locuitorii cartierelor dinspre lunca Siretului“, a spus un angajat al ISU.

Avertizarea hidrologică cod roşu de pe râul Siret este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până pe 1 iulie.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite