Iaşi: A trecut pericolul de inundaţii pentru locuitorii din Paşcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din zona Paşcaniului, evacuaţi de urgenţă marţi seara, se pot întoarce la casele lor.

Citeşte şi:

UPDATE: Sute de locuitori din zona Paşcaniului, evacuaţi din calea viiturii de pe Siret

Bahluiul a intrat în casele din Dallas (GALERIE FOTO)

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au anunţat miercuri dimineaţă că pericolul de inundaţii în localităţile Lespezi, Lunca paşcani, Răchiteni şi Hălăuceşti a trecut, iar oamenii pot reveni treptat la gospodăriile lor.

Marţi seară, nord-vestul judeţului Iaşi a intrat în stare de alertă maximă şi câteva mii de oameni au fost evacuaţi după ce reprezentanţii Apelor Române au anunţat că miercuri dimineaţă, localitatea Lespezi ar putea fi lovită de o viitură pe râul Siret.

Din fericire, debitul râului a scăzut considerabil de marţi noapte până miercuri dimineaţă la ora 6.00.  Astfel, la ora 01.00, debitul era de 1.590 de metri cubi pe secundă, iar miercuri dimineaţă acesta a scăzut la 1.398 metri cubi pe secundă.

„Zona Paşcani nu mai prezintă pericol de inundaţii pentru locuitori. Din acest motiv am permis localnicilor să se întoarcă acasă. Zonele Hălăuceşti şi Răchiteni vor rămâne în continuare sub supraveghere", a spus prim adjunctul inspectorului şef al ISU Iaşi, Neculai Iftode. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite