17 localităţi din judeţul Călăraşi afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea fluviului Dunărea a cauzat infiltraţii în digurile de apărare care au inundat terenuri agricole, păşuni, izlazuri şi suprafeţe de fond forestier.

Au fost înregistrate infiltraţii în digurile de apărare ale localităţilor învecinate Dunării şi Braţului Borcea. Localităţile din judeţ afectate sunt: Călăraşi, Olteniţa, Roseţi, Dichiseni, Unirea, Jegălia, Borcea, Modelu, Căscioarele, Chirnogi, Ulmeni, Chiselet, Mânăstirea, Dorobanţu, Ciocăneşti, Grădiştea şi Spanţov.

1819.5 hectare de terenuri agricole afectate

În Călăraşi au fost afectate aproximativ 1819.5  hectare teren agricol, peste 1.420 de hectare reprezentând suprafeţe cu izlazuri şi păşuni, cât şi peste 11.000 hectare reprezentând suprafeţe ocupate de fond forestier.

Ultima oră: Insula Mare a Brăilei nu va fi inundată pentru salvarea Galaţiului

Pompierii se luptă cu apele

În zonele cele mai afectate de inundaţii pompierii au intervenit prompt pentru a minimaliza pe cât posibil efectele inundaţiilor. Măsurile luate ce către aceştia au fost consolidarea digului din cartierul Mădureni pe o suprafaţă de 800 de metri, acesta fiind consolidat cu peste 1.300 de saci cu nisip.

În satul Gâldău, comuna Jegălia, pompierii profesionişti au intervenit pentru consolidarea digului de apărare al localităţii pe o  distanţă de 80 de metri, fiind folosiţi 500 de saci cu nisip. Garda de intervenţie Borcea a intervenit pentru întărirea malului cu pari şi saci umpluţi cu pământ, în dreptul km 64 + 800 şi în dreptul km 65, pe digul de apărare al localităţii. Conform informaţiilor furnizate de către ISU Călăraşi, până la această dată nu au fost afectate locuinţe ale cetăţenilor, însă au fost inundate aproximativ 70 de gospodării (curţi, grădini).

52 de centimetri peste cota de inundaţii

 La Călăraşi cota hidrometrică indică acum 672 cm, fiind depăşită cu 52 cm cota de inundaţie, înregistrându-se un debit de 14.180 m.c./secundă, previziunile pentru următoarele zile indicând o uşoară creştere, şi anume un debit de aproximativ 14.454 m.c./secundă şi o creştere de nivel cu  cca. 12 cm. Iar la Olteniţa cota hidrometrică indică acum 712 cm, la un debit de 14.000 m.c/secundă, cota de inundaţie fiind depăşită cu 82 cm.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite