Steaua a câștigat cu 3-2 derby-ul cu Dinamo. Au marcat Rusescu și Iliev, respectiv Curtean și Țucudean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mari rivale, Steaua și Dinamo s-au înfruntat pe Arena Națională. ”Căinii” au deschis și... închis scorul, prin Curtean, respectiv Țucudean. Steliștii au dominat întâlnirea, Rusescu și Iliev, de două ori, aducând victoria echipei lui Stoichiță, una care asigură locul 3 la final.

FINAL DE PARTIDĂ. STEAUA CÂȘTIGĂ CU 3-2 ȘI ÎȘI ASIGURĂ LOCUL 3.

image

Min. 86. GOOOL, DINAMO! ȚUCUDEAN ÎL ÎNVINGE PE TĂTĂRUȘANU! FINALUL SE ANUNȚĂ DE FOC.

Min. 73. Schimbare la Steaua: iese Chiricheș, intră Bicfalvi.

Min. 73. Latovlevici vede cartonașul galben pentru un fault asupra lui Strătilă.

Min. 72. Contraatac periculos al Stelei. Tănase rămâne singur cu Naumovski în față, însă șutează pe lângă poartă.

Min. 70. Kone șutează în bară!

Min. 69. Tatu s-a accidentat și cere schimbare.

Min. 67. Tănase îi trimite lui Tatu, la întâlnire, în careu, însă Strătilă protejează și Naumovski reține balonul.

Min. 66. Schimbare la Steaua: iese Rusescu, intră Mihai Costea.

Min. 64. GOOOOL, STEAUA! ILIEV ÎNSCRI DE NOU CU CAPUL! STEAUA CONDUCE CU 3-1.

Min. 61. Alte schimbare la Dinamo: iese Matei, intră Strătilă.

Min, 59. Chiricheș șutează de la circa 25 de metri, însă balonul trece pe lângă.

Min. 59. Schimbare la Dinamo: iese Alexe, intră Țucudan.

Min. 54. Chipiciu pătrunde pe dreapta, centrează și Tănase șutează. Corner pentru Steaua. Execută Bourceanu și Iliev trimite cu capul pe lângă poartă.

Min. 52. Lovitură liberă pentru Dinamo, de la circa 25 de metri. Trage Marius Niculae, iar Tătărușanu respinge în lateral.

Min. 51. Tatu este egoist și alege să șuteze spre poartă.

Min. 48. GOOOOL, STEAUA! ILIEV ÎNSCRIE CU CAPUL! STEAUA ESTE ÎN AVANTAJ.

Min. 47. Lovitură liberă pentru Steaua, dinamoviștii resping în corner. Se execută lovitura din colțul terenului, Martinovici reia cu capul, însă Naumovski scoate in extremis. Din nou corner.

S-A RELUAT MECIUL. Steaua are primul atac din partea a doua a meciului.

De remarcat că înainte ca meciul să înceapă, din apropierea stadionul s-a auzit imnul... Universității Craiova - suporterii acestei formații protestează după ce echipa lor de suflet a fost radiată de Federația Română de Fotbal. Fanii Stelei au început să aplaude, arătându-se solidari cu cei ai grupării din Bănie.

Cu toate că s-a estimat că ”Eternul derby” se va disputa cu casa închisă, stadionul nu este plin. O explicație pentru această situație ar fi aceea că multe bilete au fost cumpărate de bișnițari, care mai apoi nu au reușit să le vândă... De atfel, pe "piaţa neagră" s-au mai putut cumpăra bilete în special în zona peluzei în care s-a aflat galeria Stelei, la un preț de opt ori mai mare decât cel oficial.

ESTE PAUZĂ

Min. 45+1. Steaua atacă. Bourceanu îi trimite lui Tănase, care retrimite căpitanului Stelei, însă acesta din urmă era deja în mișcare. Arbitrul fluieră finalul primelor 45 de minute.

Min. 45. Marius Niculae scapă singur spre poarta Stelei, însă dinamovistul este ajuns din urmă și iliev reușește să-i fure balonul.

Min. 45. Tănase șutează de la circa 33 de metri, însă Naumovski reține balonul.

Min. 44. Steaua iese din nou la atac. Chipciu driblează, pierde mingea, însă roș-albaștrii recuperează.

Min. 42. GOOOOL, STEAUA! RAUL RUSESCU EGALEAZĂ DIN LOVITURĂ DE LA 11 METRI.

Min. 42. Tatu pătrunde în careu și este faultat de Grigore. Penalty pentru Steaua.

Min. 37. Tănase are o nouă pătrundere frontală spre poarta dinamovistă, însă alege șutul. Nu mai are forță și mingea trece pe lângă poartă.

Min. 36. Contraatac periculos al lui Dinamo inițiat de Marius Nicolae. Latovlevici intervine și Matei este în ofsaid.

image

Min. 32. Primul atac mai consistent al lui Dinamo după gol. Curtean centrează, balonul e deviat de Latovlevici și Tătărușanu respinge în corner mingea care a luat o boltă, fiind periculos pentru poarta Stelei. Cornerul rămâne fără rezultat, Chiricheș interceptând balonul și pornind pe contraatac. Stelistul este faultat de Curtean, din spate, și dinamovistul vede cartonașul galben.

Min. 30. Un alt atac periculos al Stelei. Iliev îi trimite la întâlnire, lui Tatu, care se desprinde de Scarlatache și lovește balonul cu capul, de la circa 10 metri. Naumovski pare depășit, însă mingea trece prin fața porții. Frumoasă execuția lui Tatu, care a imprimat balonului un efect.

Min. 29. Contră a Stelei. Latovlevici urcă în mare viteză, pe stânga, și șutează. Mingea trece pe lângă poartă.

Min. 25. Tănase cade în careul dinamovist. Se cere penalty, însă nu se acordă nimic.

Min. 23. Bourceanu (foto, în stânga) șutează de la circa 25 de metri, Naumovski nu se complică și boxează în lateral. Balonul ajunge la Tănase, pe partea stângă, care centrează. Dinamoviștii resping.

Alexandru Bourceanu, în duel cu Claudiu Voiculeț * Foto: Răzvan Păsărică

Roș-albaștrii sunt obligați să atace, șansele lor de a se lupta pentru titlu fiind egale cu zero în caz că nu câștigă în această seară.

Min. 22. Steaua reacționează imediat. Tatu este la marginea careului, însă se dezechilibrează și cere fault. Nu se acordă nimic.

Min. 21. GOOOOL, DINAMO! CURTEAN ÎL ÎNVINGE PE TĂTĂRUȘANU. MARIUS ALEXE A FOST COAUTOR LA GOL.

Dinamo încearcă să așeze atacurile în timp ce Steaua joacă mult mai direct. Se aude pentru prima dată și galeria ”câinilor”.

Min. 17. Latovlevici trimite din aut, direct în careu, spre Tatu, însă Naumovski iese și reține balonul.

Min. 15. Pulhac centrează pentru Marius Niculae, respinge Latovlevici. Steaua iese pe contraatac. Curtean acuză o accidentare și balonul este șutat afară pentru ca dinamovistul să primească îngrijiri medicale. Roș-albii le trimit înapoi balonul steliștilor care încearcă un nou atac prin Tatu.

Cosmin Matei

Min. 12. Kone este mai tare pe picioare decât Chiricheș, care se resimte în urma duelului cu dinamovistul. Balonul ajunge la Matei (foto), care se dovedește cel mai insistent jucător al echipei Dinamo.

Min. 11. Minge aruncată pe culoar, pentru Tănase, însă Naumovski reușește să îndepărteze pericolul.

Min. 10. Chericheș îl blochează pe Matei, în careu, pe partea stângă, apoi trimite balonul în tribună. Dinamoviștii cer penalty, însă stelistul a jucat balonul în mod regulamentar.

Min. 7. Tănase pătrunde frontal, însă mingea șutată de el, de la circa 22 de metri, trece pe lângă buturile apărate de Naumovski.

Galeria Stelei domină numeric.

Min. 7. Latovlevici centrează de pe partea stângă, după o pătrundere, însă mingea este interceptată de dinamoviști.

Cele două echipe se tatonează. Nici Steaua, nici Dinamo nu riscă în acest debut de meci.

Min. 5. Rusescu este semnalizat în ofsaid.

Min. 4. Atac al Stelei. Chiricheș este blocat în momentul șutului.

Min. 3. Matei iese cu balonul după un atac prelungit al lui Dinamo. Tătărușanu repune mingea în joc.

Steaua joacă în echipament complet roșu, Dinamo în alb. Gazonul se prezintă în condiții foarte bune.

A ÎNCEPUT MECIUL. Dinamo are primul atac.

ORA 21.40 Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Portugalia, care îl are la centru pe Olegarioo Benquerenca.

ORA 21.35 Galeria Stelei a avut probleme în a pătrunde pe stadion cu plăcuțele cu ajutorul cărora se va realiza o coregrafie asemănătoare aceleia de la meciul cu Twente. În cele din urmă, jandarmii le-au permis fanilor să intre cu ele.

La stadion a ajuns și galeria lui Dinamo - este vorba despre 2.000 de suporteri care au venit în mod organizat, escortați de trupele de ordine.

Cum Steaua este gazda meciului de pe Arena Națională este de așteptat ca ea să fie susținută de o mare parte din spectatori. Este de așteptat, totodată, ca în această seară să se doboare recordul stabilit la finala Europa League, Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-0, de săptămâna trecută.

ORA 21.30 Dinamo va intra pe terenul cu următoarea echipă:

Naumovski - Scarlatache, Luchin, Dr. Grigore, Pulhac - Matei, Rus, Kone, Curtean - Niculae, Alexe

Rezerve: Bălgrădean, Dănciulescu, Moţi, Muşat, Tameş, Ţucudean, Strătilă

ORA 21.25 Steaua va folosi în meciul cu Dinamo următorul 11 de start:

Tătăruşanu - Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Boruceanu, Chircheş - Chipciu, Tatu, Tănase - Rusescu

Rezerve: Stanca, Gardoş, Bicfalvi, Răduţ, Mihai Costea, Bălan, Pârvulescu

ORA 21.10 La București, la această oră vremea este răcoroasă și plouă. Acoperișul Arenei Naționale, pe care se dispută partida, a fost tras cu multe ore înainte de fluierul de start.

image

ORA 21.05 Fanii roş-albaştrilor le-au pregătit o coregrafie de zile mari rivalilor de moarte din "Ştefan cel Mare".Acesta ar putea fi cel mai interesant mesaj din istoria de 64 de ani a "Eternului Derby". Arena Națională a fost, de altfel, aranjată de oficialii din Ghencea în culorile roșu și albastru, ea arătând într-un mod asemănător cu cel de la finala Europa League.

IMAGINI AICI

Meciurile disputate de Steaua pe Stadionul „Arena Naţională" i-au adus lui Gigi Becali peste trei milioane de euro din vânzarea de bilete. Gigi Becali îşi freacă mâinile de bucurie ori de câte ori echipa sa joacă pe „Arena Naţională". VEZI ARTICOLUL INTEGRAL AICI

În lumea fotbalului se vorbeşte tot mai mult pe seama faptului că Dinamo ar urma să-i cedeze Stelei toate punctele în meciul de mâine-seară, în virtutea relaţiei de rudenie dintre Gigi Becali şi Cristi Borcea.

Dinamo stă pe un butoi de pulbere înaintea meciului de mâine cu Steaua. Fanii „câinilor roşii" sunt convinşi, ca şi alte nume din lumea fotbalului, că Dinamo nu va juca la victorie împotriva roş-albaştrilor. Motivele? Preşedintele executiv al dinamoviştilor, Cristi Borcea, este finul patronului Stelei, Gigi Becali, iar Steaua are încă şanse reale de a-şi adjudeca un nou titlu de campioană, cu condiţia să câştige ambele jocuri rămase de disputat, cu Dinamo şi CFR Cluj.

Suspiciunile fanilor sunt alimentate şi de o declaraţie halucinantă pe care a dat-o acum trei săptămâni acţionarul celor de la Dinamo. „Dacă CFR va depinde de rezultatul derby-ului Steaua - Dinamo ca să câştige titlul, atunci nu-l va lua niciodată! Dacă nu vom câştiga noi acest campionat, atunci vreau să-l ia oricine, numai CFR nu! Pentru ce au făcut în ultimii ani, când şi-au bătut joc de noi şi de fanii noştri, nu-i mai am la inimă", a spus Borcea.

CE SPUN OAMENII DE FOTBAL DESPRE EDIȚIA 2012 A ETERNULUI DERBY

image

Peste 500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la derbiul dintre echipele Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, care va avea loc joi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei. CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL

Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat într-o conferinţă de presă, că gruparea "roş-albastră" nu este interesată să facă spectacol în partida cu Dinamo. VEZI AICI CE MAI SPUNE REPREZENTANTUL STELEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite