Bogăţia Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciurile disputate de Steaua pe Stadionul „Arena Naţională“ i-au adus lui Gigi Becali peste trei milioane de euro din vânzarea de bilete.

Gigi Becali îşi freacă mâinile de bucurie ori de câte ori echipa sa joacă pe „Arena Naţională".

Întrucât a vândut într-o săptămână toate cele 50.000 de bilete tipărite pentru derby-ul de astăzi cu Dinamo, latifundiarul din Pipera îşi va rotunji conturile cu 450.000 de euro, sumă care acoperă salariile jucătorilor şi antrenorilor pe două luni.

Dacă partida s-ar fi jucat în Ghencea, Becali n-ar fi reuşit să câştige nici măcar jumătate din această sumă. De altfel, în timp, media spectatorilor la meciurile disputate de roş-albaştri pe „Arena Naţională" în acest sezon este de 30.191 de fani, pe când la partidele din Ghencea, şapte la număr, s-au înregistrat în medie 13.067 de spectatori, iar maximum, de 25.000 de oameni în tribune, a fost atins la meciul cu FC Vaslui.

Astfel, Becali a reuşit să realizeze un profit total, de pe urma meciurilor găzduite de cel mai mare stadion al ţării, de aproximativ trei milioane de euro. Dacă punem la socoteală şi banii obţinuţi din Liga Europa şi din drepturile TV pentru Liga I, alte 3,5 milioane de euro, rezultă că bugetul Stelei pentru sezonul în curs a fost acoperit fără ca Gigi Becali să mai fie nevoit să scoată vreun ban din propriul buzunar.

Becali a plecat de nevoie de pe „Arena Naţională"

Gigi Becali a fost nevoit să se întoarcă în această primăvară în Ghencea din cauza faptului că stadionul de pe Bulevardul Basarabia n-a mai putut fi utilizat deloc începând din martie, pentru a se putea pregăti noul gazon în vederea organizării finalei Ligii Europa din 9 mai.

Latifundiarul din Pipera a semnat un contract valabil doar pentru zece partide cu generalii din Ministerul Apărării Naţionale. „În Ghencea mă costă 24.400 de euro fiecare meci. Dar stai să vezi, că generalii îmi cer alţi bani şi pentru terenurile de antrenament. Pe «Arena Naţională» ne costa 18.000 de euro meciul, iar aici e 24.400 de euro", spunea Becali la începutul lunii martie.

După Revoluţie s-a jucat doar în Ghencea

În calitate de organizatoare la meciurile din Liga I, Steaua n-a mai jucat de foarte multă vreme pe un alt stadion derby-ul cu Dinamo. De fapt, după 1990 nu s-a întâmplat ca roş-albaştrii să plece din Ghencea pentru a juca cu Dinamo.

Din acest motiv, fanii de la Peluza Sud l-au ameninţat pe Becali că va avea probleme la derby-ul de astăzi. „Dacă în Ghencea nu jucaţi, o să fiţi mereu suspendaţi!", au scandat suporterii la partidele cu Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra-Neamţ.

Ultima dată când Steaua şi Dinamo s-au confruntat pe fostul „23 August" s-a petrecut în urmă cu fix 10 ani. Mai precis, în martie 2002, atunci când a avut loc Supercupa României. În faţa a 50.000 de spectatori, Steaua lui Victor Piţurcă s-a impus cu 2-1, graţie unei „duble" a lui Eugen Trică. Pentru Dinamo a marcat atunci actualul antrenor al Universităţii Cluj, Claudiu Niculescu.

850 de mii de euro a fost reţeta financiară a meciului Steaua - Twente, suma maximă obţinută de Gigi Becali pe „Arena Naţională".

Meciurile Stelei de pe „Arena Naţională"

Partida    Spectatori

Steaua - Rapid    41.432

Steaua - Maccabi Haifa    31.233

Steaua - Concordia Chiajna    12.000

Steaua - FC Braşov    10.230

Steaua - CFR Cluj    35.000

Steaua - AEK Larnaca    51.051

Steaua - Voinţa Sibiu    11.000

Steaua - Twente Enschede    49.588



Steaua

- Gardoş speră la un 5-0. Fundaşul Florin Gardoş afirmă că Steaua este extem de motivată. „Mi-ar plăcea să câştigăm la o diferenţă mare de goluri sau chiar să repetăm scorul de 5-0 din 1998", a spus fostul jucător al Concordiei Chiajna.

image

- Stoica infirmă aranjamentul. Managerul general al Stelei a respins ideea unui aranjament. „Nici dacii cu romanii nu au avut înţelegeri şi de atunci, cu mici excepţii când ne înţelegeam cu turcii, cu rivalii n-au existat pacte. Nu poate să existe aşa ceva. S-a încercat şi în trecut, dar nu s-a reuşit", a subliniat Stoica.

Dinamo

- Primă totală de 30.000 de euro. Jucătorii dinamovişti au promisă o primă totală de 30.000 de euro în cazul în care vor reuşi să se impună la mai mult de două goluri diferenţă, o victorie la doar un gol reducând suma la 20.000 de euro, a anunţat sponsorul Ionuţ Negoiţă.

- Rus aşteaptă salariile restante. Laurenţiu Rus şi ceilalţi jucători aşteaptă ca preşedintele executiv Cristian Borcea să se întoarcă în ţară pentru a ajunge cu salariile la zi. „Avem nevoie de Cristi Borcea, îl aşteptăm, poate vine şi el cu o primă frumuşică", a mai spus Rus.





Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite