Mutu a revenit pe teren! Fiorentina a scos un punct vital în Sicilia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul român Adrian Mutu revine, în această seară, pe terenul de fotbal, după nouă luni de absenţă, fiind aşteptat cu braţele deschide de toată suflarea „viola“.

UPDATE Presa din Peninsulă a apreciat determinarea lui Mutu.

 "Românul a dat dovadă de mare determinare. A fost jucătorul cu cele mai mari ocazii pe teren după trei şuturi pe direcţia porţii şi o lovitură de cap, la nouă luni după ce a stat departe de teren" scrie Firenzeviola.

"Mutu nu a reuşit să aducă puncte Fiorentinei. Deşi în prima repriză românul părea că ar fi în formă, şi-a pierdut din agresivitate în a doua jumătate a meciului. Astfel, Fiorentina câştigă doar un punct" anunţă Corriere della Sera.

După meci, Mutu nu a vorbit cu presa. Potrivit Firenzeviola, românul a fost sfătuit de avocaţi să nu dea nicio declaraţie, pentru a nu vorbi despre cazul de violenţă asupra ospătarului cosovar, în care este implicat.

 Cu toate acestea, colegul de echipă al lui Adrian, Gianluca Comotto, a vorbit despre performanţele românului. "S-a văzut cât de mult simţea nevoia să joace. Ne-a strâns în mijlocul terenului şi ne-a mulţumit că i-am fost alături în ultimele nouă luni" a spus Comotto, despre Mutu.

Adrian Mutu a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Fiorentinei în partida terminată la egalitate, 0-0, în deplasarea de la Catania. Mutu a fost titular şi integralist la oaspeţi.

După ce a fost suspendat pentru nouă luni, începând cu data de 28 ianurie, pentru că a consumat sibutramină, Adrian Mutu revine printre titularii Fiorentinei, în deplasarea de la Catania, contând pentru etapa a IX-a din Serie A.

Mircea Sandu: "Prezenţa lui Mutu ar fi fost importantă la meciul cu Franţa"

Conform presei italiene, Fiorentina are nevoie de Mutu ca de aer, în acest moment echipa „Viola“ aflându-se pe un ruşinos loc 15.

Atacantul român se simte bine împotriva Cataniei, marcând, până în prezent, în poarta sicilienilor, 3 goluri în 5 meciuri.

Mihajlovici, alături de Mutu

„Il Fenomeno“ a avut o revenire spectaculoasă după suspendarea de şapte luni, cauzată de consumul de cocaină, reuşind în sezonul 2005-2006 să marcheze 5 goluri în 5 meciuri pentru echipa naţională a României şi 7 goluri pentru Juventus. Mutu a revenit pe teren la 29 mai 2005, intrând în minutul 57 al ultimului meci de campionat al lui Juve, 4-2 cu Cagliari.

Albanezul bătut de Adrian Mutu a oferit primele declaraţii în presa din Italia. Berat Racaj susţine că nu i-a adresat injurii rasiste românului, ci doar i-a cerut nota de plată. „Nu am jignit pe nimeni, n-am făcut nicio discriminare rasială, pentru Dumnezeu! Credeţi-mă că i-am cerut şi scuze lui Mutu când i-am cerut banii pe nota de plată. Nu caut publicitate, vreau doar ca justiţia să-şi facă datoria!", a declarat Berat Racaj pentru TG 1.

Meciul Catania - Fiorentina, este în direct la Digi Sport Plus, de la ora 21.45.

Iată echipele de start:

CATANIA: Andujar, Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano, Biagianti, Gomez, Izco, Ricchiuti, Mascara, Antenucci

FIORENTINA: Frey, Comotto, Natali, Gamberini, Pasqual, Marchionni, Montolivo, Donadel, Santana, MUTU, Gilardino

image

Cifrele lui Adrian Mutu

2 este numărul suspendărilor lui Mutu: o dată în anul 2004, pentru consum de cocaină, şi o dată în 2010, pentru consum de sibutramină

7 goluri a marcat, în anul 2010, pentru Fiorentina, în doar şase meciuri jucate

8 este numărul echipelor pentru care a evoluat Adrian: FC Arges, Dinamo Bucuresti, internationale Milano, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina

9 luni a fost suspendat, începând cu data de 28 ianuarie, pentru că a consumat sibutramină

20.000 de lire a fost amenda primită de Mutu pentru că a pătat imaginea clubului Chelsea Londra

28.000 de euro a fost amenda primită de român pentru că a pătat imaginea clubului „Viola“

8.000.000 de euro a plătit Fiorentina pentru servicii atacantului român

15.800.000 de lire a achitat Chelsea în schimbul lui Adrian Mutu

17.000.000 de euro este obligat „Il Fenomeno“ să plătească fostului său club, Chelsea Londra, pentru încălcarea contractului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite