Tablagiu cu stele de general

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Poliției Române, chestorul Liviu Popa, a vorbit ca un sergent din defuncta Miliție despre modul în care sunt folosite resursele instituției.  Să ocupi poziția de șef al poliției naționale și să te adresezi public, la adresa subordonaților, pe un asemenea ton este jenant.

Chestorul Liviu Popa s-a transformat într-un milițian tablagiu când a spus că "plângăcioșii trebuie puși să jure cu mâna pe biblie" că au folosit corect resursele instituției. În ianuarie 2011, chestorul Popa a mai spus că Poliția Română e plină de "bețivi și nenorociți".

Este evident că există multe situații anormale în Poliția Română, însă acestea nu justifică o astfel de atitudine din partea unei persoane care ocupă o funcție atât de înaltă în stat. Cu siguranță sunt situații în care benzina instituției e folosită în interes personal și este clar că prea mulți polițiști au mari probleme de "etică" și profesionalism.

Exemple de abuzuri comise de polițiști sunt cu duiumul, numai anul acesta, de la simpli agenți, până la comisarii care au bătut palma cu clanurile interlope. Cazul Giurgiu sau exemplul comisarului Șoric sunt doar cele mai cunoscute situații care confirmă faptul că "generalul" Liviu Popa are destule motive să răcnească la subalterni, până când îi sar "stelele" de pe umeri.

Șeful Poliției Române
poate să ia măsuri într-un cadru organizat și mai ales legal, în interiorul instituției pe care o conduce. Un bun profesionist își face ordine în instituție, fără să bată toba pe stradă cu asta. Nimeni nu l-a împiedicat pe Liviu Popa să curețe Poliția Română de bețivani, cu legea în mână.

Faptul că apare la televizor cu astfel de declarații nu dovedește nimic. Mai mult chiar, jignește puținii polițiști profesioniști care se încăpățânează să rămână activi, deși au toate argumentele să părăsească, scârbiți, instituția.

Polițiștii nu trebuie puși să "jure cu mâna pe Biblie" că nu consumă degeaba benzina instituției. Cel puțin nu într-o instituție condusă cu un dram de competență. Dacă are dubii cu privire la "folosirea resurselor" instituției, un bun manager verifică procedurile și cere altele mai eficiente. Este foarte simplu să răcnești în parcare, la șoferi, ca un milițian.

Mai complicat e să găsești soluții eficiente și să le aplici.

Mălin Bot este redactor-șef adevarul.ro

Citește aici detalii despre declarațiile chestorului Liviu Popa:

Liviu Popa: „Gata cu plângăcioșii din Poliție!‟


Citește și alte opinii ale jurnalistului Mălin Bot:

Coincidențe bizare, à la Cluj, în Banat

Câți bani merită băieții deștepți din serviciile secrete?


Escroci deghizați în cămătari

Cum a ajuns legea o barieră doar pentru boi


Interlopii ne conduc cu sabia în mână

Şcoala de şpagă de la Drept

Triunghiul bermudelor poliţiştilor


Citeşte alte opinii de blogul jurnalistului:

Ipocriții

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Malin Bot pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite