Liviu Popa: „Gata cu plângăcioșii din Poliție!‟

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Traian Igaș și chestorul Liviu Popa
Ministrul Traian Igaș și chestorul Liviu Popa

Chestorul Liviu Popa, șeful Poliției Române, împreună cu ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, au prezentat astăzi bilanțul discuțiilor de la reuninea șefilor de inspectorate județene din țară, care a avut loc la Oradea. O parte din discuții s-au purtat pe tema realizării unei asociații a șefilor forțelor de ordine.  

Una dintre principalele probleme pe care șefimea Inspectoratului General al Poliței vrea să o rezolve este folosirea eficientă a resurselor. „Nu e valorificată logistica la întreaga capacitate. Se cheltuie 1,8 milioane de euro pe benzină, care trebuie folosită eficient. Știm cu toții că sunt plângăcioși care tot timpul spun că nu este destul.

Citeşte şi:
Poliţia va avea un sistem naţional de raportare a incidentelor

Resursele sunt suficiente, plângăcioșii poate ar trebui puși să jure cu mâna pe Biblie că le-au folosit corect‟, a atras atenția chestorul Liviu Popa. Mai mult, ministrul Igaș a dispus un control la toate inspectoratele pentru a verifica modul în care se folosește logistica. „ Avem un caz, câțiva polițiști au depozitat o cantitate mare de combustibil la o firmă aflată în lichidare, dar și anchetată pentru evaziune fiscală‟, a motivat Traian Igaș.

EDITORIAL: Tablagiu cu stele de general

Asociație a inspectorilor

După discuțiile avute în cadrul întâlnirii cu șefii de inspectorate, chestorul Liviu Popa se gândește serios la înființarea unei organizații a inspectorilor șefi, după model maghiar. Totul ca să se ajungă la o mai bună comunicare în cadrul structurilor MAI, dar și pentru a identifica și rezolva mai bine problemele cu care se confruntă polițiștii. „ Este necesar să avem un cadru de discuții informal, am vorbit cu comisarii să realizăm un fel de asociație, în care fiecare să spună ce gândească‟, a precizat acesta. Conducerea Poliției Române are chiar documentele necesare, lucrându-se acum la punerea în aplicare a ideilor.

Unul dintre domeniile care sunt de interes atât pentru conducerea ministerului, cât și pentru polițiști, se referă la acreditarea laboratoarelor criminalistice din țară. „Este o chestiune care trebuie rezolvată până în 2014, la ora actual existând 41 de astfel de laboratoare, dintre care numai 13 sunt acreditate. Costurile pentru obținerea acredditării se ridică la aproape 10.000 de euro, pentru fiecare unitate criminalistică‟, a mai spus Liviu Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite