REVOLUȚIE Cum a ajuns cartea Verde un fenomen în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Gâscă şi-a luat cărţile preferate cu valiza
Călin Gâscă şi-a luat cărţile preferate cu valiza

Colecţia de volume îmbrăcate în piele ecologică lansată de „Adevărul" a schimbat radical obiceiurile de lectură ale moldovenilor. De un an, cele mai bune titluri din literatura universală vin acasă la cititori sau sunt cumpărate direct cu valiza de la redacţie.

Într-un an, cititorii noştri şi-au înnoit bibliotecile personale cu volume de calitate, cumpărate împreună cu „Adevărul". Au venit în număr mare şi la standurile pe care le-am amenajat la târgurile de profil pentru a-şi cumpăra cărţile lipsă din colecţii. Am primit mii de telefoane la redacţie de la cei care au vrut să afle cum pot procura şi mai multe titluri. Iar cei mai consecvenţi colecţionari au preferat să-şi facă abonamente la ziarul nostru în loc să mai meargă pe la chioşcuri. Astfel, numai într-un an, cititorii noştri au cumpărat peste 900.000 de volume, dintre care 500.000 din seria „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă". Pentru că, din momentul în care am lansat această colecţie, fiecare volum vine la tine acasă împreună cu „Adevărul".

INTERVIU Alexe Rău: „Colecțiile Adevărul sunt făcute cu dragoste"

Unii împătămiţi de lectură trec pragul redacţiei noastre chiar şi cu valiza pentru a-şi cumpăra titlurile preferate. „Joc rugby pentru Universitatea Tehnică a Moldovei. Am adunat din competiţii şi turnee banii necesari pentru a cumpăra toată colecţia. Îmi place să citesc şi cred că numai aşa putem dobândi un vocabular bogat şi cunoaşte mai multe despre întreaga lume. Îmi plac titlurile «Adevărul» pentru sunt ceea ce vreau să citesc ", spune Călin Gâscă, un tânăr care şi-a aranjat cu grijă cele 47 de cărţi achiziţionate din redacţia „Adevărul".

GALERIE FOTO „Adevărul" după un an. Revoluția continuă!

(VIDEO) Vezi mesajul Ambasadorului României la Chişinău pentru „Adevărul" din Republica Moldova

„Este o oportunitate de a avea o colecţie de opere diverse într-un ritm care altfel nu te-ar mobiliza să le cumperi", mărturiseşte şi Constantin Nunu, de 46 de ani, un inginer care cumpără fiecare volum nou apărut pentru copilul său.

„A fost o idee bună să editaţi cărţi şi să le puneţi în vânzare cu acest ziar. Este foarte binevenită «Colecţia 100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă», în special pentru şcolari sau pentru cei care vor să aibă o bibliotecă personală. Toate cărţile sunt la un preţ accesibil şi de o calitate bună", ne felicită şi Cristina Stratan, de 22 de ani.

CĂRŢI UTILE PENTRU PROGRAMA ŞCOLARĂ

Cu jumătate de milion de cărţi Verzi vândute în decurs de 12 luni, „Adevărul" a devenit, într-un timp record, unul dintre cele mai căutate ziare din Republica Moldova. În plus, cele aproape 50 de titluri din literatura universală şi-au găsit un loc binemeritat şi în zonele unde accesul la volumele în limba română sunt o problemă pentru elevii care au de parcurs recomandările incluse în programa şcolară.

Premierul Vlad Filat: La mulţi ani, „Adevărul", un ziar independent şi imparţial

„Adevărul" a făcut istorie în Moldova

„Rusia oferă foarte multă literatură pentru şcolile cu predare în limba rusă. Ideea «Adevărul» este binevenită pentru un liceu de limba română, pentru că avem o insuficienţă de literatură universală. Cărţile voastre sunt la un preţ accesibil şi reprezintă cea mai bună sursă de cultură pentru copiii noştri. Jumătate din părinţii lor nu lucrează, iar restul muncesc peste hotare. Au grijă să aibă de mâncare şi să-i îmbrace. Dar de literatură, mai puţin", mărturiseşte Aurelia Ursu, directoarea liceului „Vlad Ioviţa" din Cocieri, raionul Dubăsari.


Şi profesorii îşi fac timp pentru a-şi reciti romanele preferate, din volumele copertate cu piele ecologică. „Ideea cu cărţile a fost preluată şi de alte publicaţii. Totuşi a fost una inovativă. Chiar şi colegii mei caută cărţile «Adevărul» şi cumpără ziarul cu cartea", precizează Corina Cepoi, directorul Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism de la Chişinău. ;

Titluri alese, pentru întreaga familie

De un an, „Adevărul" Moldova umple casele moldovenilor cu cele mai bune lecturi pentru o cultură generală temeinică. Pe lângă volumele din seria „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", cititorii ziarului nostru au putut găsi şi alte colecţii renumite. Bogat ilustrate, ghidurile turistice „National Geographic" te poartă prin cele mai exotice destinaţii de pe glob. Seria „Pictori de geniu" îţi aduce 14 albume concepute în condiţii grafice de excepţie, unde găseşti cele mai frumoase picturi făcute vreodată de mâna omului. În colecţia „Marile muzee ale lumii" descoperi peste 200 de opere şi 1.500 de artişti, iar cu „Miturile şi legendele lumii" depeni cele mai frumoase poveşti ale umanităţii.


„Profesoara noastră de educaţie plastică foloseşte consecvent la ore cărţile de pictură. Chiar a spus că volume de o aşa de bună calitate n-a mai văzut niciodată. Ca specialist sunt profesor de limba franceză şi le recomand şi eu elevilor să citească volumele scoase de editura «Adevărul», pentru că într-adevăr au ce învăţa din ele", mărturiseşte Aurelia Ursu, directorul liceului „Vlad Ioviţa" din Cocieri, raionul Dubăsari.

Chiar dacă s-au cumpărat ca pâinea caldă la chioşcuri odată cu ziarul, cititorii „Adevărul" Moldova le-au putut găsi, ulterior, la noi la redacţie sau la târgurile şi expoziţiile de carte organizate în Chişinău. În toată luna decembrie, cei care doresc să-şi completeze colecţiile de carte sunt aşteptaţi la standul „Adevărul" instalat la parterul centrului comercial Shopping MallDova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite