UPDATE Viorel Ţopa spune că documentul care arată că ar fi fost administratorul companiei de la care a pornit atacul asupra celei mai mari bănci este un fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesaj anonim expediat la redacţia Adevărul, dar şi la mai multe instituţii de presă. Acesta conţine mai multe extrase din registre care arată că cei doi oameni de afaceri au fost din anul 2008 beneficiarii companiei ofshore Merchant Outpost.

11.30 Omul de afaceri Viorel Ţopa spune că aceste documente sunt un fals şi că semnăturile din el sunt contrafăcute. Totodată, Viorel Ţopa susţine că "beneficiarul tuturor atacurilor raider din ultimii 3 ani - este Plahontiuc şi mai mult nimeni - avem probe din judecăţile internaţionale, care vor fi facute publice în timpul apropiat, imediat ce judecata ne va permite publicarea. Tot el incearcă să inducă opinia publică în eroare - ba cu "Platon" (care are multe atacuri în trecut, dar numai nu de data asta!), ba iata cu aceste falsuri", a declarat omul de afaceri, care în prezent nu se află în ţară.

Este vorba de cazul atacurilor de tip raider asupra Moldova-Agroindbank, în urma cărora mai mulţi acţionari sloveni și olandezi au rămas în vara anului trecut fără circa 28% din acţiuni. Una din firmele offshore care au preluat acţiunile MAIB era Merchant Outpost Company, înregistrată la 16 mai 2008 pe insulele Seychelles.

CLICK AICI să vezi documentele care atestă că Viorel şi Victor Ţopa ar fi fost administratori ai companiei Merchant Outpost

În mesajul anonim expediat către presă sunt prezentate două documente, care arată că formal acţionar al companiei Merchant Outpost Company este cetăţeanul ucrainean Yuriy Osiyan. De facto acesta nu avea nici-un drept, iar drepturile şi obligaţiunile sunt împărţite 50% la 50% între Viorel şi Victor Ţopa.

Omul de afaceri Victor Ţopa CONDAMNAT la 10 ani de închisoare pentru şantaj şi este dat în urmărire generală

Victor Ţopa cere azil politic în UE şi-şi caută dreptatea la CEDO

Ce-a mai rămas după atacurile raider din Republica Moldova: multe întrebări şi coincidenţe

Amintim că în vara anului trecut s-a vehiculat că în spatele atacului raider la Moldova-Agroindbank ar fi stat Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Lupta pentru pachetul de 27,5% de acţiuni ale Moldova Agroindbank nu s-a terminat

Cine sunt acţionarii de la Moldova-Agroindbank afectaţi de atacurile de tip raider

BERD va depune eforturi pentru o mai mare transparenţă în sectorul bancar moldovenesc

Un milionar moldovean se laudă că este raiderul numărul I din spaţiul CSI

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite