94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Peste 500 de voluntari vor dansa astăzi Hora Unirii în centrul Chișinăului UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestanții vor pleca de la ora 16.00 din fața Academiei de Științe a Moldovei, vor trece prin fața Ambasadei României și vor dansa hora Unirii în scuarul Teatrului de Operă și Balet. Comuniștii și socialiștii pregătesc un protest împotriva acestei manifestări.

Ora 15.00: Un grup de oameni cu drapele roş-albastre au blocat bulevardul Ştefan cel mare pe unde urnează să treacă participanţii la marş. poliţiştii sunt alarmaţi.

Ora16.30:  Peste 600 de tineri din Republica Moldova şi România au pornit, acum câteva clipe, într-un un marş de la Academia de Ştiinţe a Moldovei şi vor ajunge în scuarul Teatrului de Operă şi Balet.

Ei mărşăluiesc pe străzile Chişinăului cu tricolorurile în mâini şi cântă cântece patriotice. Sunt însă şi trecători, majoritatea vorbitori de limbă rusă, care le vorbesc cuvinte urâte şi-i trimit în România.

Miting de proporții astăzi, în centrul Capitalei. Mai multe organizații neguvernamentale vor manifesta pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu începere de la ora 16.00, cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

FOTO Voronin și Băsescu au pus la cale Unirea?

Manifestanții vor pleca de la Academia de Științe a Moldovei, vor trece prin fața Ambasadei României și vor dansa hora Unirii în scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Zeci de voluntari ieşeni trec Prutul să jure credinţă României

Potrivit reprezentanților ONG-urilor reunite sub denumirea de Platforma Civică ACȚIUNEA 2012, la marșul comemorativ sunt așteptați să participe peste 500 de voluntari.

MARȘUL UNIRII Imnuri și huiduieli la Bălți

Anunțul evenimentului de astăzi a stârnit deja reacții potrivnice din partea comuniștilor și socialiștilor, care, la rândul lor, pregătesc un protest împotriva acestei manifestații.

Actul de Unire a Basarabiei cu România a fost decis în data de 27 martie 1918, cu o majoritate de 86 de voturi din totalul de 135 de deputați prezenți la ședința Sfatului Țării.

Voronin: Basarabia nu a aparţinut niciodată României

Vladimir Voronin: „Consilierii Guvernului Filat fac parte din serviciile secrete românești"

Comunistul Voronin atacă din nou: „În Moldova au început să pătrundă din România ideile de reabilitare a fascismului"

Vladimir Voronin vrea ca Republica Moldova să fie neutră pe veci şi „să nu mai încheie acorduri militare secrete cu România"

„Voronin este un comunist provincial, înspăimântat de România"

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite