Zeci de voluntari ieşeni trec Prutul să jure credinţă României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii ieşeni sunt chemaţi în Basarabia
Tinerii ieşeni sunt chemaţi în Basarabia

Tinerii vor participa duminică, de la 16.00, la un marş pentru a marca 94 de ani de la unirea Basarabiei cu României.

Un autocar va pleca duminică dimineaţă de la Iaşi spre Republica Moldova din zona Gării. Studenţi basarabeni şi tineri ieşeni vor lua parte la un marş la care sunt aşteptaţi 500 de voluntari ai Platformei civice Acţiunea 2012. 

De la 16.00, va avea loc o acţiune pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău pentru a marca 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. „Sărbătoarea se va desfăşura sub forma unui marş, urmat de un concert la care participă trupe locale. În faţa ambasadei României, manifestanţii vor jura simbolic credinţă patriei lor şi vor cere unirea în cel mai scurt timp a celor două state“, au anunţat reprezentanţii Platformei Civice Acţiunea 2012.

Festival de tatuaje, piese de teatru şi concerte. Vezi unde te poţi distra în weekend la Iaşi VIDEO

Aceştia au mai spus că Partidul Comuniştilor a cerut anularea autorizaţiei dată de Primăria Chişinău pentru marş, deoarece consideră că acţiunea este „o provocare murdară a unioniştilor, menită să distrugă stabilitatea social-politică din ţară şi statalitatea moldovenească“.

Unirea Basarabiei cu România a avut loc pe 9 aprilie 1918 (27 martie- pe stil vechi). Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România pentru a forma România Mare. Aceasta a fost anulată în iunie 1940, când Rusia a anexat din nou Basarabia în baza Pactului Ribbentrop-Molotov.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informaţii din oraş şi judeţ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite