Cătălin Moroşanu vrea să intre în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poreclit „Moartea din Carpaţi”, luptătorul de K1 a câştigat, alături de Magda Ciorobea, concursul „Dansez pentru tine”, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă. El se gândeşte să intre pe scena politică după ce se va retrage din ring.

Cornel Patrichi, unul dintre membrii juriului „Dansez pentru tine", spunea în semifinala concursului: „Dacă îmi zicea cineva că o să ajungă Moroşanu atât de departe îl făceam nebun. Iată că ne-a dat peste nas şi a reuşit!"

Mai citiţi şi:

Cine va lua banu’: Moroşanu sau Orfanu’?

Moroşanu a fost luat peste picior de un samoan, la Budapestaâ

Iaşi: Moroşanu a dat samba pe kick boxing


De atunci, luptătorul de K1 a ajuns în finală şi, la capătul drumului, a fost desemnat marele câştigător, alături de partenera sa de dans, Magdalena Ciorobea.

Cătălin Moroşanu (28 de ani) vorbeşte cu mare bucurie despre „Dansez pentru tine" şi despre premiul câştigat - 60.000 de euro care vor intra în contul Magdei şi al fiicei ei, Raluca. „Mă simt uşurat acum, că s-a terminat. Parcă simt că am mai mult timp liber", spune Moroşanu zâmbitor.

„Sunt foarte fericit, bucuros, toată lumea pe stradă mă felicită, mă îmbrăţişează, mă laudă, mă simt ca şi cum aş fi câştigat un mare meci", completează luptătorul, extrem de fericit că a reuşit să împlinească visul Magdei, acela de a-i asigura fetiţei ei viitorul.

Una dintre cele mai mari satisfacţii ale lui Cătălin este că a reuşit să facă ceva la care ştia cu siguranţă că nu se pricepe - să danseze - şi că şi-a depăşit limitele. L-a surprins felul în care s-a simţit în ringul de dans pe toată perioada competiţiei.

„Nu am fost graţios, însă multă lume, ca şi mine de altfel, a rămas uimită de felul în care mă transformam în ring. Eram altă persoană şi am ajuns să cred că odată intrat în joc ajungi să scoţi la iveală caracterul, sufletul, faţa puţin cunoscută publicului."

„Am avut un caz greu"

Nu i-a luat mult până s-a lăsat convins să participe la „Dansez pentru tine". Simţea nevoia să ajute pe cineva, dar nu ştia exact cum. Mai dorea şi să arate oamenilor cum este el în realitate şi că nu îl caracterizează doar porecla „Moartea din Carpaţi" şi loviturile din ring. Moroşanu avea o vagă bănuială despre ce îl aşteaptă, deoarece mai dansase de două ori în scopuri caritabile în cadrul aceleiaşi emisiuni, o dată cu Delia Matache şi o dată cu Gina Pistol.

Sportivul spune că visul pentru care s-a luptat alături de Magda - un viitor mai bun pentru fetiţa acesteia, Raluca - a fost greu de atins, însă a meritat pe deplin toată oboseala şi mişcările de dans ce păreau imposibil de executat.

„Am avut un caz greu, însă am avut pentru ce să luptăm. Magda chiar avea nevoie de premiul ăsta. Are un suflet mare şi a avut o viaţă grea. Acum chiar merită să aibă un prezent şi un viitor aşa cum îşi doreşte pentru fetiţa ei", spune Cătălin. El vorbeşte cu seriozitate despre atuurile pe care le-a avut perechea formată din el şi Magda şi îi atribuie aproape tot succesul colegei sale.

„Am fost o echipă, am muncit împreună, am reuşit să trecem peste multe dificultăţi, am pus suflet în fiecare dans şi ne-am dăruit trup şi suflet dansului şi scopului nostru. Visul Magdei a fost fericirea fetiţei ei şi pentru un asemena vis, orice mamă ar face totul." Cătălin are la rândul lui o fetiţă, pentru care ar face absolut orice, şi a ştiut că, deşi va fi greu să stea departe de iubita şi de fata lui, lupta pentru Raluca a meritat.

Moroşanu pufneşte în râs când îşi aduce aminte de reacţiile prietenilor lui când au aflat că va participa la „Dansez pentru tine". „­S-au mirat cu toţii, mai ales când au aflat că am şi câştigat. Cel mai mult le-a plăcut însă că am făcut spectacol, că am fost implicat şi că am transmis energie."

Buna dispoziţie se citeşte pe faţa lui şi atunci când vorbeşte despre antrenamente şi dansurile pe care le-a încercat pentru prima oară. „Dansul în sine mi s-a părut foarte greu, repetiţiile de dans mi s-au părut infernale, pentru că necesită un efort fizic foarte mare şi din cauza asta am şi slăbit opt kilograme", se fâstâceşte el.

L-a ajutat foarte mult condiţia fizică pe care o avea, dar spune că „în dans sunt solicitaţi alţi muşchi decât în lupte, iar de multe ori mişcările nu ies aşa cum ar trebui. Să nu credeţi că mi-a fost uşor."

Dansurile care i-au plăcut cel mai mult au fost cel ţigănesc, passo-doble, tango şi hip-hop, iar cele pe care aproape că le-a urât „prin toţi porii" au fost cele lente, din categoria „nu pot să le dansez, nu-mi ies, nu mă caracterizează".

Antrenamente pentru dans şi lupte

Acum că a terminat cu partea „dansantă" a vieţii sale, Moroşanu se pregăteşte pentru marea revenire în K1. Următorul meci va avea loc la 21 mai, împotriva lui Errol Zimmerman. Pentru această luptă, el se pregăteşte deja de câteva săptămâni, şi, deşi i-a fost foarte greu, au fost multe momente în care s-a pregătit în paralel pentru „Dansez..." şi pentru K1.

Cătălin vrea să asigure pe toată lumea că, deşi a fost văzut îmbrăcat în tutu şi a încercat să fie elegant în paşi de vals, apelativul „Moartea din Carpaţi" rămâne valabil. Luptele K1 înseamnă totul pentru Cătălin Moroşanu. Şi-a dorit de mic să practice acest sport, şi K1 i-a dăruit tot ce are. Când se va apropia însă de momentul retragerii, el este foarte hotărât să devină o figură importantă a vieţii politice.

„Vreau să intru în politică, să reprezint România, să fac ceva pentru ţara asta", spune el hotărât. După lupta de la 21 mai, Cătălin declară că se va retrage alături de familie şi câţiva prieteni apropiaţi ori la mare, ori la munte, dar în orice caz, în România, pentru că îi place ţara lui şi este o persoană statornică. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite