Vasluiul, din nou fruntaş la şomaj în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, în luna februarie cel mai ridicat nivel al ratei şomajului a fost atins în judeţul nostru, cu 9,64%.

Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele Vaslui (9,64%), Mehedinţi (9,54%), Teleorman (8,72 %). Deşi rata şomajului a scăzut în luna martie faţă de luna februarie, Vasluiul continua să se situeze la un nivel ridicat şi să fie primul pe ţară în ceea ce priveşte numărul de şomeri înregistraţi.

Din datele oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, peste 15.100 de persoane se află în evidenţe ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Dintre acestea, puţin peste 4000 primesc indemnizaţie de şomaj.

Judeţul Vaslui, fruntaş la şomaj în ţară şi în luna februarie

Peste 300 de şomeri vasluieni, datori la Forţele de Muncă

Nemţii angajează şomeri din judeţul Vaslui

„Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vaslui în luna martie este de 9,64%, în scădere faţă de luna precedentă. În evidenţele AJOFM Vaslui sunt înregistraţi 15.129 de şomeri, dintre care 4.083 indemnizaţi şi 11.046 neindemnizaţi", a declarat Laura Alina Toporăscu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel naţional, 170.820 au fost indemnizaţi şi 283.721 neindemnizaţi, numărul celor indemnizaţi scăzând cu 20.549 persoane faţă de luna precedentă.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite