Peste 300 de şomeri vasluieni, datori la Forţele de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluienii prinşi că au luat simultan salariu şi indemnizaţie de şomaj şi cei care au refuzat să se angajeze după absolvirea cursurilor de recalificare au de plătit bani grei statului.

Zeci de şomeri sunt trecuţi pe lista neagră a datornicilor la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui. Cei mai mulţi dintre aceştia au fost depistaţi că au încasat în ultima perioadă şi indemnizaţia de şomaj şi salariul. Pe lângă aceştia mai sunt cei care nu au terminat un curs de calificare început prin Foreţele de muncă sau cei care şi-au părăsit locul de muncă din motive imputabile.

300 de şomeri, datori la Forţele de Muncă

Concret, datele AJOFM Vaslui arată că, în acest moment, există un număr de 205 vasluieni care sunt evidenţele agenţiei şi care au de restituit suma de 110.222 de lei.

„Noi avem mai multe modalităţi de recuperare a acestor debite. Pentru cei angajaţi, înfiinţăm opriri pe salarii, dar punem popriri şi asupra conturilor bancare. Sunt cazuri în care, în urma semnării unui angajament de plată, datornicii plătesc la caseria unităţii", a precizat Laura Toporãscu, purtãtor de cuvânt la AJOFM Vaslui.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite