Şmecherul cu Ferrari, care a bătut o femeie în trafic, anchetat pentru o ţeapă de 260.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii timişoreni au început, astăzi, urmăritea penală împotriva lui Cosmin Pantea, de 31 de ani, tânărul care a bătut o femeie în trafic în Timişoara. El este acuzat de înşelăciune, pentru că a luat cinci maşini în valoare de 260.000 de euro de la un cetăţean german şi a încercat să le vândă cu acte false în România.

Cosmin Pantea este urmărit penal pentru înşelăciune, fals în înscriusuri oficial, uz de fals şi fals în declaraţii, fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la aproape doi ani după ce un cetăţean din Germania a făcut plângere împotriva sa.

Şmecherul cu Ferrari: „Puteam să circul fără permis de conducere încă cinci ani dacă nu făceam scandal"

Procurorii timişoreni au fost umiliţi de Procuratura din Germania, în cazul furtului unor limuzine în valoare de 260.000 de euro. Procurorii germani au reuşit să rezolve de la ei de acasă furturile şi să recupereze două dintre maşinile ajunse în România, pe care le-au dat în consemn prin Interpol. Asta în timp ce procurorii din Timişoara au ţinut la sertar plângerea penală formulată de cetăţeanul german şi nici nu au găsit maşinile furate care circulau pe sub nasul lor.

Plângere penală plimbată pe la patru procurori

Un cetăţean german a depus în noiembrie 2009 o plângere penală la Parchetul Timişoara împotriva lui Cosmin Pantea, un afacerist de 31 de ani, care făcea comerţ cu maşini pe ruta Germania-Timişoara. Neamţul i-a dat timişoreanului cinci automobile de lux în valoare de 260.000 de euro - Ferrari 360 Modena, Jeep Cherokee, BMW M3 Cabrio, BMW 3201 Cabrio şi BMW 320i - pe care timişoreanul Cosmin Pantea a promis că i le vinde în România.

Aflând că a fost păcălit pentru că nu a primit banii, cetăţeanul german a depus plângere penală la Parchetul Timişoara, unde patru procurori au plimbat dosarul de la unul la altul în ultimul an, dosarul fiind acum acoperit de praf la Parchetul Timiş. „L-au audiat pe Cosmin Pantea, dar nu au luat nici cele mai elementare măsuri cerute de procedură. Nu au început urmărirea penală, nu au dat automobilele în consemn la frontieră, nimic", a spus în urmă cu câteva luni Lucian Novăcescu, avocatul cetăţeanului german.

Şmecherul cu Ferrari: „Îmi era teamă că femeia o să îmi zgârâie maşina care face 70.000 de euro. Fără TVA!"

Poliţia germană a rezolvat cazul din România

Norocul germanului a fost că a făcut plângere penală şi în Germania, iar procurorii de acolo, cu sprijinul poliţiştilor din România, au rezolvat problema. „La 20 mai 2010, autoturismele Ferrari şi Jeep au fost găsite şi indisponibilizate, însă nu în urma repetatelor mele cereri, toate respinse, ci în urma plângerii făcute către Interpol de către organele poliţiei germane", a spus păgubitul, care preferă să îi protejăm identitatea.

Procurorii germani au cerut şi arestarea lui Ştefan Marin, patronul firmei timişoren Fan Auto, prin care Cosmin Pantea a luat cele cinci maşini de la cetăţeanul german. Ştefan Marin, un boschetar care doar semna actele firmei a fost arestat vineri, în baza unui mandat de arestare european emis de autorităţile germane şi confirmat de judecătorii Curţii de Apel Timişoara. Sediul firmei Fan Auto este într-o clădire de pe bulevardul CD Loga, la câteva sute de metri de sediul Parchetului Timiş, într-o casă care aparţine celebrului clan ţigănesc condus de Ionelaş Cârpaci.

Şeful Parchetului Timiş nu a putut fi contactat pe parcursul zilei de ieri pentru a-şi spune punctul de vedere despre acest caz.

Şmecherul cu Ferarri care a băutut o femeie în trafic nu are permis de conducere

Plângere penală după ce a apărut în presă
Cosmin Pantea s-a ales cu plângere penală, după ce în octombrie 2009, cetăţeanul german înşelat a citit în presa din Timişoara că Pantea se plimbă la volanului automobilului său Ferrari. Pantea a intrat în atenţia presei după ce a bătut o femeie în trafic, la un semafor, sub ochii fiului ei în vârstă de cinci ani. Dosarul penal al şmecherului cu Ferrari este de şase luni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Procurorii nu au reuşit să îl audieze pe Cosmin Pantea, acuzat că a lovit şi că a înjurat o femeie în trafic, în urmă cu aproape un an.

Nici dosarul penal al agresiunii nu a fost soluţionat de procurori.  Dosarul a fost trimis de poliţiştii de la Secţia 4 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara din luna aprilie, însă acesta nu a fost finalizat până în prezent "Dosarul penal în care Cosmin Pantea este cercetat pentru loviri şi alte violente şi conducere fără permis, a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, iar până în prezent acesta nu a fost soluţionat",  a declarat procurorul Mihai Valentin, purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Şmecherul cu Ferrari care a bătut o femeie în trafic este infractor în Germania

Dosar plimbat de la Poliţie la Parchet

Iniţial dosarul penal a fost plimbat pe la poliţie mai bine de jumătate de an. Poliţiştilor le-a luat aproape şase luni de zile să întocmească actele procedurale din care să rezulte că Pantea a agresat-o pe femeie, precum şi că şoferul care se afla în Ferrari nu avea permis de conducere.

„Împotriva lui a fost începută urmărirea penală în 24 noiembrie 2009, pentru lovire şi alte violenţe, precum şi pentru conducere fără permis. El a fost citat de două ori la audieri, la Secţia 4, însă nu s-a prezentat.  Am urmat aceste căi procedurale, pentru că trebuia citat de două ori. Urmează ca dosarele lui să fie predate la parchet, cu propunerea de trimitere în judecată", a declarat în aprilie Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

„Am recunoscut că i-am pus mâna pe cap şi am împins-o. M-am speriat de ea. Era nervoasă şi îmi era teamă că o să îmi zgârie maşina, care este foarte scumpă. Îmi pare rău, pentru că acum nu pot să mai conduc Ferarri. Îl ţin în garaj. Am condus în România timp de cinci ani fără permis de conducere şi nu m-a oprit niciun poliţist. Dacă nu era acest incident mai conduceam încă cinci ani fără nicio problemă", a declarat Cosmin Pantea reporterilor Adevărul de Seară.

EXCLUSIV Şmecherul cu Ferrari: „Nu am avut timp să dau examen pentru permisul de conducere"

Incidentul a avut loc la intersecţia dintre Calea Torontalului şi bulevardul Cetăţii, Pantea mergea pe prima bandă, iar şoferiţa, pe a doua. Conducătorul bolidului a schimbat banda fără să se asigure, iar femeia a fost nevoită să intre pe contrasens.

La primul semafor, şoferiţa a oprit pentru a se uita la maşină, iar şmecherul a coborât şi el, batjocorind-o. „Mă aşteptam să îmi mulţumească fiindcă i-am dat prioritate, iar el mi-a arătat semnul obscen. A coborât din maşină, mi-a dat un pumn în cap şi m-a scuipat. Apoi s-a urcat în maşină şi a plecat, trecând pe roşu", a povestit femeia, al cărei copil a început să plângă atunci când a văzut toate acestea.

Şmecherul cu Ferrari schimbă maşina de 70.000 de euro, fără TVA, cu una de 320.000 de euro

Şmecher şi pe şosele din Germania

Prin colaborarea cu ofiţerii din Germania, poliţiştii timişoreni de la Rutieră au aflat că şmecherul care a lovit şi a scuipat o şoferiţă în trafic nu avea nici măcar permis de conducere. „A fost prins fără permis băut la volan în anul 2004. Iar în decembrie 2005 autorităţile germane i-au anulat permisul de conducere", a declarat comisarul Dumitru Domoşneanu, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara.

Şmecherul cu Ferrari a recidivat în octombrie 2008. Atunci Cosmin Panea a fost oprit din nou pe autostrada A8 din Germania. „Iniţial le-a spus poliţiştilor germani că are permis de conducere în România. Dar nu a putut să-l prezinte. I s-a făcut dosar penal pentru conducere fără permis", a mai spus şeful Poliţiei Rutiere Timişoara.

Timişoara: Dosar penal pentru un şmecher cu Ferarri care a umilit o femeie în trafic

Călătoriile penale ale ucigaşului cu Ferrari: de la ATV la Ferrari, via Corvette

EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a încercat să tragă în piept asigurările cu 16.000 de euro

EXCLUSIV Poliţistul care a refuzat şpaga ucigaşului cu Ferrari

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite