EXCLUSIV CNP-ul lui Trifu Schroth, ţiganul tranşat la Medicină, a fost folosit ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele de identitate ale ţiganului tranşat de studenţii de la Medicină apar în dosarul mafiei imobiliare. CNP-ul lui Trifu Schroth a fost introdus din eroare într-un document întocmit de notarul Safta Criste.

Dosarul mafiei imobiliare, aflat pe rol la Curtea de Apel Timişoara, scoate în evidenţă amănunte incredibile. Potrivit unor documente de la dosar, înainte să moară, Trifu Scroth a fost „implicat” în afacerile cu acte false, fără voia sa. Totul a început în momentul în care Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen l-au fabricat pe Robert Berger, personaj fictiv, folosit ca intermediar în afacerile cu terenuri.

Caracatiţa mafiei imobiliare din Timişoara: legături primejdioase între funcţionari, notari şi afacerişti. Vezi harta!

După ce Kelemen a falsificat actele şi Berger a devenit proprietar pe terenurile Primăriei Timişoara, a urmat o nouă etapă, înstrăinarea terenului pentru a se pierde urma. Astfel, Ionelaş l-a găsit pe Sorin Johann Todor, care a acceptat să fie împuternicit de Berger să vândă terenul.

AUDIO Patronul „imperiului" ţepuit de mafie are familia distrusă: „Eu nu mai dorm noaptea, soţia s-a îmbolnăvit pe bază nervoasă"

Eroare după eroare
Odată stabilite toate detaliile tranzacţiei, Ionelaş Cârpaci, cel care pretindea că e Robert Berger şi Johann Todor au mers la soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste, notarul Safta Criste pentru legalizarea documentelor de împuternicire a lui Todor de către Berger. „Prima greşeală a ei a fost că nu a chemat un traducător autorizat. Pentru că Berger Robert era cetăţean maghiar, era nevoie de un interpret”, a arătat procurorul Angelina Tufariu. Rolul de traducător l-a îndeplinit Johann Todor, care era şi parte în tranzacţie. „Contribuţia mea a constat în faptul că m-am oferit să fiu mandatar al lui Berger Robert şi să figurez ca traducător al procurii la notarul public Criste Safta. Consider că notarul public trebuia să mă refuze ca şi traducător întrucât nu eram autorizat legal în acest sens”, se arată în declaraţia dată de Todor la dosar, în apărarea sa. 

ASCULTĂ AICI ce spune notarul Safta Criste despre actele pe care le-a întocmit

A „explodat mămăliga”
În documentele de la dosar se mai arată că, deşi notarul a încălcat din start procedura, actele au fost finalizate, iar de aici a urmat eroare după eroare. Cu Todor împuternicit să vândă terenuri, Ionelaş a început să caute clienţi.

Astfel s-a ajuns la Jabri Tabrizi, care a dat actele spre verificare notarului cu care lucrează, Ana Claici. Aceasta a descoperit că într-unul din documentele lui Robert Berger apare CNP-ul lui Trifu Scroth, ţiganul tranşat la Medicină. Potrivit procurorului Angelina Tufariu, Ana Claici i-a comunicat Saftei Criste că a apărut o greşeală, iar aceasta a încercat să repare erorile încălcând o serie de proceduri.

„A întocmit o încheiere de rectificare în care preciza că maghiarii nu au CNP, ceea ce este fals, maghiarii au  CNP. De asemenea, modificarea trebuia făcută pentru toate exemplarele procurii şi pentru că Berger Robert era cetăţean maghiar, trebuia transmisă încheierea prin judecătorie”, a mai arătat procurorul. Pentru toate acestea, Safta Criste a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei, pe care acum o contestă în instanţă, dorind să scape basma curată din toată povestea.

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti

Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului

Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro

SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul

VOCEA VESTULUI Cum îşi pierd unii vremea

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite