FOTO&VIDEO Mii de fani alb-violeţi şi-au manifestat susţinerea pentru Poli Timişoara chiar dacă echipa a fost retrogradată în Liga a III-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii timişoreni au parte şi de bucurii într-o perioadă grea
Suporterii timişoreni au parte şi de bucurii într-o perioadă grea

Mitingul de ieri seară a adunat peste 5.000 de suporteri în Piaţa Operei. Reprezentanţii autorităţilor locale au anunţat că suporterii alb-violeţi au primit autorizaţie pentru asemenea manifestaţii în fiecare seară timp de o săptămână, începând de azi.

Click AICI pentru a vedea VIDEO de la mitingul suporterilor alb-violeţi!

Ieri, ora 20.00:  Ema Cernescu, unul dintre liderii suporterilor timişoreni, a luat cuvântul în balconul Operei. „Sunt momente în viaţă unei comunităţi când toţi trebuie să ne adunăm, să ne consultăm, să vedem ce s-a întâmplat, cum a fost posibil să se ajungă la o asemenea situaţie, la o asemenea ruşine, şi ce urmează să se întâmple în continuare. Acesta este unul dintre acele momente, când toţi cei care însemnăm Politehnica Timişoara, toţi cei care facem parte din această familie, să ne vedem din nou 'la porumbei', ca altă dată, si sa încercăm să ne lamurim", a spus Ema Cernescu, invocând un vechi loc de adunare al suporterilor timişoreni, în centrul oraşului.

VEZI GALERIE FOTO


Mitingul suporterilor alb-violeti in centrul Timisoarei, miercuri 1 iunie 2011

Ora 19.55: rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara s-a declarat impresionat de atmosfera din Piaţa Victoriei. Iată fragmente din discursul acestuia: "Poli înseamnă parte din sufletul oraşului, este o crimă să atentezi la această echipă. Domnilor de la FRF, treziţi-vă! Puteţi lua o decizie excepţională, trebuie doar să aveţi curajul să o faceţi. Nici în cel mai urât coşmar nu credeam că vom ajunge în această situaţie. Abia s-au vindecat rănile finalului de sezon, cu un nou titlu pierdut. De abia am început să ne refacem şi să visăm la un parcurs bun în cupele europene, dar ne-am trezit retrogradaţi în Liga a III-a. Fotbalul în Timişoara este un fenomen, unul care trebui trăit pentru a fi înţeles la adevărata sa dimensiune"

Mitingul suporterilor alb-violeti in centrul Timisoarei, miercuri 1 iunie 2011 Mitingul suporterilor alb-violeti in centrul Timisoarei, miercuri 1 iunie 2011 Mitingul suporterilor alb-violeti in centrul Timisoarei, miercuri 1 iunie 2011 Mitingul suporterilor alb-violeti in centrul Timisoarei, miercuri 1 iunie 2011

Ora 19.45: una dintre scandările preferate al fanilor alb-violeţi, acum în număr mai mare, aproximativ 10.000, este „O federaţie de mafioţi / La FRF este un cuib de hoţi / De infractori şi nesimţiţi / Noi ne rugăm în iad să putreziţi"

Ora 19.40: preşedintele Asociaţiei Suporterilor Timişoreni "Druckeria", Paul Prodana, a luat cuvântul, ideile principală fiind susţinerea necondiţionată pentru echipă şi faptul că mulţi oameni suferă nevinovaţi din cauza unor regulamente prost făcute şi prost aplicate

Ora 19.30: în acest moment în centrul Timişoarei sunt aproximativ 6.000 de suporteri alb-violeţi care cântă ca pe stadion, iar cei din primele rânduri au afişat mesajul "Poli este mai presus de interese"

Ora 19.15: în balconul Operei a sosit şi Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnica

Ora 19.10: suporterii continuă să vină în centru din toate colţurile oraşului, iar la boxele instalate în faţa Operei se aud melodiile formaţiei suporterilor, "Noi din Banat"


Mitingul suporterilor alb-violeti in centrul Timisoarei, miercuri 1 iunie 2011

Ora 19.05: după ora stabilită pentru începerea mitingului, numărul persoanelor aflate în Piaţa Victorie a crescut vertiginos, în acest moment fiind prezenţi aproximativ 3.000 de oameni

Ora 18.50: câteva sute de suporteri alb-violeţi se află în acest moment în centrul Timişoarei, iar la balconul Operei este pregătit mesajul "În C, în B, în A, oriunde pentru Politehnica". Primul dintre "oficiali" sosiţi la faţa locului este viceprimarul Adrian Orza.


Mitingul suporterilor alb-violeti in centrul Timisoarei, miercuri 1 iunie 2011

Asociaţia Suporterilor Timişoreni "Druckeria" a cirticat cu un mesaj virulent, publicat pe site-ul propriu, cele întâmplate în ultima vreme. Iată un fragment din comunicatul Druckeria: "Fotbalul a murit, a fost furat, violat si batjocorit de niste gunoaie lipsite de scrupule, ahtiate dupa bani, urmarind propriile interese, dar care au painea si cutitul acolo in fruntea comisiilor sau se constituie in adevarate grupuri de gangsteri prin Federatia Romana de Fotbal. Noi suporterii, nu suntem suficient de puternici incat sa avem vreo influenta asupra acestor lucruri. Nu suntem destul de uniti incat sa zguduim acest sistem infect care depinde si tine cont doar de bani insa nu trebuie sa uitam un lucru: Poli inseamna mult mai mult decat actualul context. Poli inseamna mult mai mult decat un lot de jucatori si o pozitie in clasament. Poli inseamna mult mai mult decat o generatie de suporteri sau de un staff administrativ. De-a lungul timpului, am trecut prin multe, ne-am luptat cu multa lume. Ne-am calit, am devenit mai puternici, mai convinsi de crezurile noastre, mai ambitiosi. La fel va fi si acum. Vom sta cu fruntea sus chiar daca suntem singuri impotriva tuturor."

Citeşte şi:

Jackie Ionescu: „Este o decizie comandată! Acolo nimeni nu mişcă fără degetul arătător de la FRF"

Viceprimarul Adrian Orza despre retrogradarea lui Poli: „Probabil că lucrurile au degenerat şi din cauza deselor ieşiri ale domnului Iancu"

Gică Hagi la Timișoara: "E o știre bombă! E mare păcat dacă Poli a fost retrogradată"

Membri Asociației Suporterilor Druckeria au obținut autorizația pentru un mare miting. Mii de fani alb-violeți sunt așteptați de la ora 19.00, în Piața Victoriei, pentru cea mai mare acțiune de susținere a echipei Poli, căruia FRF i-a retras licența pentru sezonul 2011-2012, care înseamnă neparticiparea în cupele europene și retrogradată în divizia a treia. Liderii galerie timișorene au convocat aseară o șadință care a durat mai multe ore. În urma acesteia s-a decis mitingul din centru. “Fiecare avea o părere și dorea altceva. Unii să se ia de Iancu, alții de FRF. Până la urmă am decis acest mare miting, în Piața Operei”, a declarat Paul Prodana, președintele Asociației Druckeria.



Peste 15.000 de fani anti-Zambon în 2007

Suporterii timișoreni nu se află la prima tentativă de a ieși în stradă. Aceștia au organizat un miting pentru palmares și anti-Zambon în 2007, când în Piața Victoriei s-au adunat peste 15.000 de oameni. Evenimentele de acum patru ani au debutat cu violențe, când un grup de fani au blocat Calea Lugojului. “Nu vor avea loc incidente și acum. Dacă ne doream incidente nu mai făceam ședința și lăsam pe fiecare să facă ce vrea. Și acum unii au venit cu idei să blocheze Calea Lugojului. Am făcut apel și au înțeles că ne fac rău nouă. Va fi un miting de susținere. Clubul trece printr-un moment greu și trebuie să fim alături de ei. Nici ei nu există fără noi, nici noi fără ei”, a mai spus Prodana.



Alb-violeții pregătesc deplasări în divizia C

Fanii echipei Poli vor fi alături de echipa lor de suflet indiferent în ce divizie va juca aceasta și spun că vor face deplasări la fel de interesante și în liga a treia. “Nu contează în ligă vom juca, în B, în C...noi mergem în continuare cu echipa. În divizia C vom face deplasări interesante. Cum o să arate când vom merge peste 2.000 de suporteri la Recaș sau Carasebeș?”, a încheiat Prodana.



Timișorenii sunt așteptați în centru cu echipamentul obișnuit de pe stadion, cu tricou, fular, steaguri, goarne, tobe, banere și mesaje inedite pentru mai marii federației. Mitingul va începe în fața Operei, de la ora 19.00.

Minting pentru palmares, 2007
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite