Cum a lansat ucigaşul cu Ferrari, Adrian Cocoană, moda arestării şoferilor criminali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucigaşul cu Ferrari a iniţiat trendul arestărilor în rândul şoferilor care ucid la volan şi apoi îşi abandonează victimele. Zece şoferi fugari au fost arestaţi în Timiş din momentul în care medicului Adrian Cocoană i s-au pus cătuşe. 

EXCLUSIV Ucigaşul cu Ferrari a mărturisit: "Îmi pare rău pentru accident!"

Click aici pentru galerie foto cu accidentul provocat de Cocoană!

Ucigaşul cu Ferrari a lansat fără să vrea o modă în momentul în care şi-a lăsat maşina de lux peste victimă şi a fugit de la locul accidentului în 19 august 2008. Medicul Adrian Cocoană a fost primul şofer arestat pentru ucidere şi fugă de la locul accidentului în Timiş, iar de atunci judecătorii arestează orice şofer care accidentează mortal un om în Timiş şi apoi dă bir cu fugiţii. „Totul a început cu acest caz. De atunci îi ducem pe toţi la arestare. Şi judecătorii nu glumesc, îi arestează. Nu este posibil să se continue măcelul pe şosele. Justiţia urmează să stabilească vinovăţia lor”, a spus comisarul Florin Bolbos, adjunctul Poliţiei Rutiere Timiş.



S-a creat un precedent

Andrei Zaharia, un timişorean de 21 de ani, se înscrie în categoria „victimelor” fenomenului Cocoană. Tânărul fără permis de conducere s-a urcat la volanul unui BMW în 16 iunie şi a accidentat mortal un om aproape de Poliţia Rutieră. Tânărul a fugit de la locul accidentului, dar s-a predat după câteva ore. Mandatul lui de arestare a fost prelungit de trei ori, iar acum avocaţii săi încearcă să-l victimizeze. „Mediatizarea unor fapte de acest gen este în detrimentul clientului meu, libertatea acestuia nu trebuie tratată prin prisma mass-mediei, însă s-a creat un precedent cu cazul Cocoană şi de atunci inculpaţii sunt duşi la arestare pentru astfel de fapte”, a declarat avocatul Aurel Negrea, care îl reprezintă pe Andrei Zaharia.

image


Procesul ucigaşului cu Ferrari, tărăgănat de martori

EXCLUSIV Judecătorul vizat de DNA pentru eliberarea ucigaşului cu Ferrari ştie că e urmărit

Judecătorul care l-a eliberat pe Cocoană a fost arestat pentru luare de mită

„Ucigaşul cu Ferrari”, caz tipic pentru justiţia română: vinovatul savurează în lux libertatea, victimele au vieţile distruse

Ultimul arestat pentru că a ucis o persoană cu maşina şi apoi a fugit este Radu Petru, de 23 de ani, din Fibiş. Tânărul s-a urcat băut la volanul unui Fiat şi a intrat din plin într-un pom, ucigând un bărbat de 42 de ani, aflat pe bancheta din spate a maşinii sale.  În maşină se mai aflau trei pasageri, iar şoferul a fugit cu o adolescentă de 13 ani, care era „copilot” şi se afla pe scaunul din dreapta sa în momentul accidentului. Radu Petru se află acum în arestul Poliţiei Timiş.

De obicei, şoferii arestaţi îşi petrec între trei şi şase luni după gratii, apoi sunt eliberaţi, până când judecătorii dau o sentinţă definitivă. „Cocoană a luat patru ani pe fond, aşteptăm să vedem sentinţa definitivă. Şoferii trebuie să ştie că nu pot să facă ce vor pe şosele. Când ucizi un om, rişti să ajungi la arest”, a spus comisarul şef Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş.

Accidentul cu Ferrari de la care Adrian Cocoană a fugit în august 2008
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite