Johnny Bota: „Johnny Răducanu ştia că îi sunt zilele numărate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Bega Blues Band spune ca a pierdut un prieten si un reper in lumea culturala
Liderul Bega Blues Band spune ca a pierdut un prieten si un reper in lumea culturala

Pierdere fără egal în lumea Jazz-ului timişorean. Trecerea în nefiinţă a lui Johhny Răducanu a lăsat un gol în sufletul iniţiatorului Bega Blues Band, Johnny Bota. Îndurerat, acesta vorbeşte despre ultimele sale amintiri cu maestrul, dar şi despre omul Johnny Răducanu, dincolo de scenă.

Citiţi şi:

VIDEO Teodora Enache a transmis un mesaj emoţionant la moartea lui Johnny Răducanu. Vezi cum i-a mulţumit artista

Mădălin Voicu: „Johnny Răducanu a murit de supărare, din cauza umilinţei"

Marius Giura, organizatorul festivalului de la Gărâna: „Johnny a fost în prima ligă a culturii româneşti”

„Ultima oară l-am vizitat la el acasă, împreună cu colegul meu de trupă, Toni Kuhn. A sărit imediat la pianină şi ne-a cântat câteva simfonii şi părţi folclorice, piese compuse recent. Apoi l-am mai văzut într-o emisiune la Tv. El ştia că îi sunt zilele numărate şi îşi punea o serie de probleme filosofice şi spirituale. Îşi reproşa că nu ar fi făcut destul pentru lumea Jazz-ului. Avea o vitalitate totuşi în el. Îi plăcea să se afle în centrul atenţiei, însă acest lucru îi era absolut la îndemână. Făcea ce făcea şi era înconjurat de lume", mărturiseşte, îndurerat, Johnny Bota - Bega Blues Band.

Cu mai bine de douăzeci de ani în urmă, Johnny Răducanu îl vizita pe Andrei Pleşu la Tescani. Rezultatul acestei întâlniri este o seară de romanţe. De ce nu ne preţuim mai mult artiştii, atunci când sunt, încă, în viaţă?

image

Afecţiune specială pentru timşoreni

Pierderea lui Răducanu reprezintă o pierdere nu numai pentru lumea muzicală, cât şi pentru lumea culturală, spune Bota. „Johnny Răducanu a reprezentat un punct de reper în gradul de civilizaţie. A fost un îndrumător pentru tineri. A fost un om îndrăzneţ, non-conformist, a fost activ în perioada Revoluţiei şi a reprezentat o mare influenţă pentru foarte multă lume în acel moment. Foarte multă lume s-a apucat să asculte Jazz, datorită lui. Pentru timşoreni a nutrit întotdeauna o afcţiune specială", spune Johnny Bota.

Am pierdut un prieten

„Pentru mine a fost dincolo de un compozitor foarte talentat, un bun prieten. Dincolo de faptul că a fost unul dintre puţinii artişti contemporani din România, pe mine mă afectează trecerea lui în nefiinţă şi personal. Am pierdut un prieten", a conchis acesta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite