REPORTAJ De ce ne facem cumpărăturile de Sărbători în Ungaria. Află preţurile pentru masa de Crăciun GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au preţuri mai mici, drumuri bune şi şi gama de produse mult mai variate - ţarile vecine reprezintă o tentaţie din ce în ce mai mare pentru locuitorii din vestul ţării, în ceea ce priveşte cumpărăturile pentru sărbători. Dacă în unele oraşe, centrele comerciale sunt o adevărată afacere, unii timişoreni aleg să îşi petreacă şi vacanţa de iarnă în străinătate. Vezi oraşele preferate.

Timişorenii şi-au făcut deja o tradiţie din a-şi face cumpărăturile de sărbători, în ţările vecine. Mii de români din judeţele învecinate frontierei cu Serbia şi Ungaria şi-au făcut deja un obicei din a merge peste graniţă pentru a face cumpărăturile săptămânale. Astfel, românii măresc profitul comercianţilor unguri şi sârbi. Pentru că anul acesta forintul şi-a pierdut din putere, deşi maghiarii au umflat TVA-ul mai mult ca niciodată,  românii din Vestul ţării trec graniţa cu încredere pentru a-şi umple portbagajele maşinilor cu bunătăţi pentru masa de Sărbători, dar şi decoraţiuni specifice.
VEZI AICI UNDE ÎŞI FAC SHOPPINGUL ROMÂNII


image

Preţurile mai mici nu sunt singurul motiv pentru care mulţi timişoreni, arădeni, cărăşeni şi bihoreni aleg să-şi facă mare parte din cumpărături în Ungaria sau Serbia. Ofertele la reducere sunt mult mai variate, gama de produse oferite este mult mai mare şi condiţiile sunt mai civilizate.

image

Atraşi şi de SPA-uri

Mulţi dintre clienţii magazinelor Cora, Tesco, Aldi, Lidl din oraşele maghiare aleg să îşi şi petreacă sărbătorile în străinătate, datorită ofertelor avantajoase cu care îi atrag agenţiile de turism.

Cum profită din plin ungurii şi sârbii de pe urma crizei şi creşterii TVA din România

La trei ani de la demararea proiectului Aquapolis Szeged, ungurii au inaugurat cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est. Aflat în centrul Szegedului, la doar câteva minute de zona istorică, centrul spa a costat peste 35 de milioane de euro. Cel mai modern centru spa şi de relaxare din Ungaria va putea fi luat cu asalt şi de locuitorii din vestul României, obişnuiţi cu băile de week-end în ţara vecină. La inaugurarea orăşelului acvatic au fost prezenţi reprezentanţi ai muncipalităţii, ai guvernului de la Budapesta, ai proprietarilor, cât şi cei ai constructorului.

De ce fug românii în Ungaria?

„Noi cei din Szeged suntem mândri de această veritabilă atracţie turistică. Am aşteptat mult timp să avem un centru aqvatic de nivelul secolului XXI. Este cel mai mare din Sud-Estul Europei. Este o investiţie curajoasă într-un moment în care a peste tot se vorbeşte despre criza economică", a declarat Botka Laszlo, primarul oraşului Szeged. Aquapolis Szeged aparţine în proporţie de 80 la sută municipalităţii, care a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, iar 20 la sută societăţii Hunguest KFT, care deţine şi lanţul hotelier Foras.

image

Legături rutiere rapide

Timişorenii, arădenii şi orădenii sunt avantajaţi de legăturile rutiere rapide cu oraşele maghiare sau din Serbia. Timişoara este legată de graniţa cu Ungaria prin drumul către Cenad, care este foarte bun, astfel încât într-o oră se ajunge la graniţă. În Serbia se ajunge şi mai uşor, prin vama de la Moraviţa. Oraşul Vrsac, aflat la distanţă mică de frontiera cu România este o altă destinaţie preferată de timişoreni.

Val de arădeni iau cu asalt vestul în goana marilor reduceri de sărbători

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite