Val de arădeni iau cu asalt vestul în goana marilor reduceri de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenită deja o tradiţie pentru arădeni, şi nu numai, Ungaria este luată cu asalt în această perioadă de românii dornici de a-şi umple coşurile pentru sărbătorile care se apropie. Sătui de preţurile mari şi de reclamele înşelătoare din ţara noastră, arădenii au ales să facă cumpărăturile din supermarketurile maghiare, unde reducerile sunt mult mai considerabile.

Pentru arădeni, de mai bine de zece ani, „preludiul” sărbătorilor înseamnă shopping în Ungaria, la vânătoare de preţuri mici. Înainte de sărbători, magazinele ungureşti aflate la graniţă se umplu de români.

Aşa că românii din vestul ţării au început aprovizionarea de sărbători în ţara vecină. Arădenii dau o fugă până în Battanya, Szeged sau Mako, înainte de Moş Crăciun. Produsele de bază sunt mai ieftine acolo cu până la 20 la sută.

„Am venit să iau jucării şi dulciuri pentru nepoţi şi copii. Aici sunt cu mult mai ieftine decât la noi. Am găsit câteva magazine unde venim de ani buni de zile şi ne facem cumpărăturile. Chiar se merită şi drumul şi benzina. Până când o să avem şi noi parte de aşa reduceri ….Poate niciodată”, ne-a povestit Costel Berzovan, un arădean.

Strategie ce atrage clienţi

Pentru că şi-au dat seama că românii vin aici la cumpărături înainte de sărbători, vecinii noştri maghiari au instalat pe tot traseul dinspre Punctele de Trecere a Frontierei şi până către Budapesta, unde sunt majoritatea magazinelor mari, reclame şi panouri publicitare în limba română.

Comercianţii afişează anunţuri în limba română pentru promoţii, iar vânzările merg strună. Mai mult de atât, pentru că oferta este mama comerţului, vânzătorii unguri au învăţat deja româneşte.

„Nu e doar preţul, ci şi calitatea,  mult mai bună, nu se compară. Au preţuri accesibile şi pentru pensionari”, a spus Pentru Elena Sucs, de 52 de ani.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite