Şeful criminaliştilor a învins leucemia, mizând pe vindecarea prin muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Scrob îşi aminteşte cu plăcere de doctorii care l-au tratat în Italia
Remus Scrob îşi aminteşte cu plăcere de doctorii care l-au tratat în Italia

Timp de un an, poliţistul timişorean a venit la serviciu ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deşi avea un diagnostic groaznic.

Citeşte şi:

Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă
Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul
Dana Dobromir a fost mai puternică decât cancerul

Comisarul şef Remus Scrob a aflat că este bolnav de leucemie în anul 2004, în urma unui control de rutină, la Spitalul Municipal din Timişoara. Deşi de la începutul carierei de criminalist a văzut sute de oameni ucişi în cele mai teribile moduri, a fost pentru prima dată în viaţă când a simţit că pământul îi fuge de sub picioare.

„Nu sunt un om sensibil, dar am avut nevoie să mă aşez repede pe un scaun. Am simţit că leşin. Aveam leucemie mieloblastică”, şi-a amintit poliţistul. Într-o primă fază a sperat ca diagnosticul să fie greşit. A mers la alte spitale din ţară şi din Ungaria, unde a primit acelaşi diagnostic.

„Fiul meu mi-a spus că o să mă întorc”

„Am fost optimist, pentru că boala era abia în fază incipientă. Familia a fost alături de mine. Am luptat pentru că am vrut să fiu alături de fiul meu”, a spus Remus Scrob.

Până la transplantul de măduvă, efectuat în 2005 la o clinică din Italia, poliţistul a mers la serviciu. El s-a operat în timpul concediului de odihnă şi ulterior s-a întors la lucru, fără să îşi ia concediu medical. „Sora mea mi-a donat măduva. Operaţia a avut loc la o clinică din Italia. Am stat câteva săptămâni într-o cameră sterilă după operaţie. Tratamentul meu s-a ridicat la aproape 400.000 de euro şi a fost achitat de italieni”, a povestit poliţistul, care şi acum merge o dată la trei luni în Italia, pentru tratament. „Mă suna fiul meu în fiecare seară să mă roage să vin acasă. Înainte să plec la operaţie, mi-a spus că o să mă întorc. Am fost optimist şi am luptat pentru viaţă şi pentru familia mea”, a spus Scrob.

Citiţi despre alte CARACTERE TARI:

Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă




Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul







Sergiu Nichescu şi familia în curtea casei
Andrei Strătilă se vede în câţiva ani alături de o soţie şi un copil
Dana Dobromir este acum internată într-un spital din Germania
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite