Procurorii DNA au descins la palatele ţigăneşti din Timişoara, coordonaţi de Interpol. Este vizat clanul Cârpaci pentru ilegalităţi cu terenuri UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clanurile ţigăneşti din Timişoara au fost "călcate" în această dimineaţă de procurorii anticorupţie, însoţiţi de poliţişti din trupele speciale. Şeful DNA Tamaş Schiffbeck a confirmat descinderile, care au loc în mai multe locaţii, fără a oferi alte detalii.

ORA 11.15 Potrivit primelor informaţii, operaţiunea este coordonată de Interpol, iar cei vizaţi sunt membrii clanului lui Vişinel Cârpaci, aceiaşi ţigani care au agresat o echipă de jurnalişti în această vară. Potrivit anchetatorilor, cercetările vizează ilegalităţi imobiliare în ţară şi străinătate cu prejudiciul de un milion de euro.

În această dimineaţă, palatele ţigăneşti din apropierea Parcului Rozelor din Timişoara au fost „vizitate" de mascaţi însoţiţi de anchetatori străini. De-a lungul anilor, nenumărate conflicte generate de rromi au avut loc în oraşul de pe Bega. „Adevărul" a relatat recent cazul unui locatar de pe strada Mihai Eminescu 6. Acolo locuieşte fostul secretar al Primăriei Timişoara, Florin Ciobănescu. Cu vaste cunoştinţe juridice şi având o motivaţie personală puternică, Ciobănescu nu a putut fi înlăturat din casă de clanul ţigănesc condus de Vladimir Cârpaci, zis Pipi.

Aflaţi cum au ajuns clanurile ţigăneşti să pună stăpânire pe Capitala Banatului!

Un al caz este al lui Dumitru şi David Herman, doi timişoreni care au fost terorizaţi în propria casă de ţiganii Lucia Saifert şi Petru Jurj. Acuzaţi de grave infracţiuni imobiliare ţiganii au fost achtaţi de judecători. Nici personajele cunoscute ale Timişoarei nu au scăpat de furia ţigănească provocată de intere imobiliare. Fostul prefect de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a fost ameninţat pe faţă de membri unui clan ţigănesc, iar avocata Carmen Obârşanu a fost bătută în centrul oraşului de un baştan din clanul Cârpaci.

În tot acest timp la Poliţie şi Parchet a „curs” cu plângeri penale soluţionate aproape de fiecare dată cu neînceperea urmăririi penale. Autorităţie au fost doar un preş pentru ţiganii care şi-au permis să semene teroare în locatarii din clădiri cheie şi să pună mâna pe tot centrul oraşului.

Vom reveni cu amănunte!

MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite