Milionarul Tender este proprietar pe terenul aflat sub Poliţia Timiş şi SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul de sub sediul Poliţiei Timiş şi ruinele Industriei Lânii figurează în acte pe numele lanţului de firme ale lui Ovidiu Tender
Trenul de sub sediul Poliţiei Timiş şi ruinele Industriei Lânii figurează în acte pe numele lanţului de firme ale lui Ovidiu Tender

Sediul Poliţiei este construit pe terenul unei fabrici cumpărate de milionarul timişorean. Ofiţerii şi-au dat seama recent că terenul şi clădirile în care funcţionează Poliţia, SRI, Crima Organizată şi Arhivele Naţionale aparţin unei foste fabrici comuniste cumpărată de Ovidiu Tender.

Citate de neuitat din convorbirile celor 1.000 de interlopi ascultaţi de SRI

Ovidiu Tender, aflat pe locul 15 în Topul Forbes, cu o avere estimată la 300 de milioane de euro în anul 2009, a devenit, fără să vrea, proprietarul terenului în care funcţionează cele mai importante instituţii care se ocupă cu securitatea naţională şi ordinea publică în Timiş. 

Sediul Poliţiei, în care funcţionează acum şi SRI Timiş, a fost construit în anul 1970 lângă întreprinderea comunistă Industria Lânii, chiar pe o bucată de teren a fabricii de pe bulevardul Take Ionescu.

După Revoluţie, când fabrica a fost falimentată, Tender a cumpărat întreprinderea. Iar aproape 2.400 de metri pătraţi de sub sediul Poliţiei Timiş sunt şi acum trecuţi la Cartea Funciară pe numele fabricii care aparţin celebrului om de afaceri.

Un boschetar maghiar a vândut ilegal un teren al Primăriei Timişoara unui ţigan cu handicap care cerşeşte în Irlanda


Preoţii au descoperit că Poliţia e ilegală

Conducerea Poliţiei Timiş a aflat în 2005 că agenţii şi ofiţerii vin în fiecare zi la lucru pe „plantaţia" lui Tender, după ce preoţii din zonă au reclamat că biserica din curtea Poliţiei Timiş a fost ridicată fără acte.

În urma verificărilor de atunci, şefii Poliţiei au constatat că întreg complexul de 18.000 de metri pătraţi în care funcţionează sediul Poliţiei Timiş, SRI, Arhivele Naţionale, Poliţia Timişoara şi Crima Organizată nu are acte de construcţie şi de funcţionare, conform legii.

Asta deoarece o parte din acest complex cuprins între bulevardul Take Ionescu şi canalul Bega se află pe terenul lui Ovidiu Tender, restul fiind terenul Primăriei Timişoara.

Acum Poliţia a dat în judecată Industria Lânii şi Primăria Timişoara şi cere ca terenul acestora, pe care se află complexul de clădiri al Poliţiei Timiş, să fie trecut în patrimoniul Ministrului de Interne. Procesul se află în derulare la Tribunalul Timiş, de la care Poliţia aşteaptă o sentinţă favorabilă.

Judecătoria fantomă cu niciun proces: sute de oameni sunt umiliţi de Ministerul Justiţiei

Primăria spune că Poliţia funcţionează ilegal

Ovidiu Tender şi reprezentanţii firmelor care deţin Industriei Lânii refuză să dea declaraţii pe marginea acestui subiect şi aşteaptă sentinţa instanţei. Primăria Timişoara nu este de acord ca terenul ei de sub sediul Poliţiei şi al SRI să treacă în subordinea Ministerului de Interne.

 

Tender disponibilizează până la finele anului aproximativ 500  de angajaţi

„Poliţia Timiş nu a depus niciun act la dosar prin care să dovedească faptul că a construit sediul în care funcţionează. La Serviciul de Urbanism nu există documente de funcţionare ale Poliţiei Timiş", afirmat primarul Gheorghe Ciuhandu, în documentele de la dosar.


Şeful Poliţiei: există documente pentru sediu

Reprezentanţii Poliţiei Timiş susţin că au acte pentru clăriri, pe care le-au depus la dosar. „Avem documente de construcţie şi documente prin care reprezentanţii fabricii au donat terenul Ministerului de Interne", a declarat comisarul şef Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş.

Cu toate acestea funcţionarii comunişti nu au făcut modificările la Cartea Funciară, iar astfel firmele lui Tender sunt astăzi proprietarii legali ai terenului. În plus, poliţiştii îşi parchează maşinile în fiecare zi tot pe terenul lui Tender, în locul fostei benzinării Mol, care a fost evacuată de omul de afaceri.

Sechestru de cinci milioane de euro pe palatele mafiei imobiliare ţigăneşti

Procurorii timişoreni au fost umiliţi de naşul mafiei imobiliare ţigăneşti



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite