Procurorii timişoreni au fost umiliţi de naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful clanului ţigănesc Cârpaci a bătut justiţia în primul şi singurul proces intentat împotriva mafiei imobiliare. Procurorii au muncit atât de mult la ancheta baştanului Ionelaş, încât au ignorat termenul limită în care dosarul penal trebuia să fie trimis în judecată.

Citeşte şi: Un an cu pete negre pentru Justiţia din Craiova

Primul proces intentant vreodată în Timişoara mafiei imobiliare ţigăneşti a fost pierdut astăzi de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Magistraţii au făcut o greşeală demnă de un student în anul I la Facultatea de Drept în dosarul penal al lui Ionelaş Sandner, alias Ionelaş Cârpaci. S-au pierdut în investigaţii până au depăşit termenul limită impus de lege.

Anchetă fără sfârşit, proces ratat
La începtul acestui an, baştanul Ionelaş a fost trimis în judecată pentru fals şi uz de fals, după cea mai lungă anchetă într-un dosar penal cu autor cunoscut din istoria postdecembristă a Parchetului Judecătoriei Timişoara. Avocaţii lui Ionelaş au solicitat instanţei de judecată să constate că până procurorii s-au trezit, a intervenit prescripţia, iar Ionelaş nu mai poate fi tras la răspundere pentru fapta sa.

VIDEO Fostul prefect de Timiş: "Timişoara devine capitala ţigănească a Europei"


Astfel, astăzi, Ionelaş Cârpaci a câştigat procesul nu pentru că e nevinovat, ci deoarece, în mod straniu, ancheta procurorilor a întârziat în favoarea lui. „Se încetează procesul penal, constatând prescripţia răspunderii penale”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara.

Dosarul Ionelaş, aprofundat şapte ani de procurori



Şeful ţiganilor a fost cercetat timp de şapte ani în dosarul în care a încercat să cumpere o clădire de pe bulevardul C.D. Loga folosindu-se de un act fals, încheiat pe spatele unei facturi. Fapta a fost comisă în 2001, iar în 2002 Ionelaş a fost reclamat la procurorii timişoreni. Ei au primit plângerea de la un cetăţean francez, a cărui semnătură a fost falsificată.

Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar

Deşi cunoşteau identitatea lui Ionelaş şi aveau documentul falsificat, procurorilor le-a luat şapte ani ca să finalizeze ancheta cu autor cunoscut. Procurorii au dat vina pentru întârzieri pe perioada lungă de timp necesară pentru expertizele grafologice, care au demonstrat, rând  pe rând, că semnătura de pe actul lui Ionelaş a fost falsficată.

CITEŞTE CELE MAI INTERESANTE DEZVĂLUIRI DESPRE MAFIA IMOBILIARĂ ŢIGĂNEASCĂ DIN TIMIŞOARA:


Un clan ţigănesc a bătut cu sălbăticie şi a ameninţat cu moartea o avocată în centrul oraşului

Război în clanul ţigănesc Cârpaci pentru o şpagă de 20.000 de euro la judecător

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Romii din mafia imobiliară îşi bat joc de judecătorii de sub nasul cărora au fugit


Timişoara: Lista neagră a mafiei imobiliare ţigăneşti: primarul, fostul prefect şi avocaţii


Ţiganul baştan care a scos pistolul la judecătorii din Tribunalul Timiş îşi amână procesul cu un martor plecat în Germania


Numele lui Ionelaş Cârpaci (centru, la telefon) apare în dosare penale cu prejudicii de milioane de euro
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite