Timişoara: Lista neagră a mafiei imobiliare ţigăneşti: primarul, fostul prefect şi avocaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Lista neagră a mafiei imobiliare ţigăneşti: primarul, fostul prefect şi avocaţii
Timişoara: Lista neagră a mafiei imobiliare ţigăneşti: primarul, fostul prefect şi avocaţii

Clanurile ţigăneşti care au pus stăpânire pe capitala Banatului nu se sfiesc să ameninţe cu moartea avocaţi sau chiar pe primarul Timişoarei şi pe fostul prefect al judeţului 

CITEŞTE ŞI:

Ţiganul baştan care a scos pistolul la judecătorii din Tribunalul Timiş îşi amână procesul cu un martor plecat în Germania

Un clan ţigănesc a bătut cu sălbăticie şi a ameninţat cu moartea o avocată în centrul oraşului

VIDEO Avocata bătută cu sălbăticie de şase ţigani: „Mi-au strigat încontinuu: Te omor, te omor, te omor”


Clanurile au cucerit capitala Banatului

Clanurile ţigăneşti care au pus mâna pe imobilele istorice din inima Timişoarei împart ameninţări cu moartea autorităţilor locale şi bagă în spital pe oricine se opune campaniei lor de acaparare a capitalei Banatului, fără frică de poliţie. Avocata Carmen Obârşanu a fost agresată, săptămâna trecută, în plină stradă de şase membri ai clanului Cârpaci, la doi paşi de Catedrala Mitropolitană.

Bătută în centrul oraşului
Ea a fost în vizită la un client de 70 de ani, care locuieşte pe splaiul Tudor Vladimirescu, pe al cărui imobil au pus ochii Gradu şi Ileana Cârpaci. „Au tăbărât pe mine, m-au lovit cu pumnii şi cu picioarele şi m-au ameninţat cu moartea. M-au lăsat în mijlocul drumului, într-o baltă de sânge”, a spus avocatul Obârşanu, care a fost judecător timp de şase ani la Judecătoria Timişoara.

"Mi-au spus că îmi iau gâtul"
Ea este de mai multă vreme pe lista neagră a clanului Cârpaci, după ce anul trecut a încercat să-i împiedice pe aceştia să bată o altă avocată pe holurile Tribunalului Timiş. „Atunci mi-au promis că îmi iau gâtul. Pe avocată au bătut-o, dar ea nu a depus plângere, pentru că are un soţ bolnav de cancer şi nu dorea să-l streseze cu problemele ei”, a mai povestit Obârşanu.

Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar


Fostul prefect, ameninţat cu sabia
La doi paşi de locul unde a luat bătaie avocatul Carmen Obârşanu, fostul prefect de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a fost ameninţat cu moartea tot de clanul Cârpaci, în vara anului 2008. El s-a dus într-o seară singur, pe strada Braşov, la imobilul numărul 13, şi a spus că vrea să cumpere casa de la un bătrân vizat de clanul Cârpaci. Acolo romii au pus un banner unde scria „Aici locuieşte familie de ţigani”, ca să-i sperie pe posibilii cumpărători.

"Au fost scăpaţi într-un mod ordinar"
Romii au năvălit peste Drăgănescu, fără să ştie că sar peste prefect, şi l-au ameninţat că îl taie cu sabia. Drăgănescu i-a filmat pe romi cu telefonul mobil şi a pus proba la dispoziţia procurorilor, însă fără succes. Procurorii i-au găsit nevinovaţi pe Momy Căldăraş şi pe mama sa, Elena. „Au primit neînceperea urmăririi penale în modul cel mai ordinar. În ziua în care am fost schimbat din funcţia de prefect. M-au avertizat unii că o să ia romii NUP, pentru că au legături în Palatul Dicasterial. Clanurile au legături peste tot. Sunt implicaţi poliţişti, procurori, judecători”, a declarat, pentru „Adevărul”, fostul prefect de Timiş.

 „Avem bani de kilăr străin”
După o lună, fostul prefect a primit o ameninţare cu moartea, direct la sediul prefecturii. „Domnule prefect Drăgănescu, opriţi teroarea rasistă contra noastră. Vă lichidăm familia. Avem bani pentru kilăr străin. Noi nu glumim”, este textul scrisorii. Scrisoarea de ameninţare este semnată „clanul rromilor bogaţi”.
Poliţiştii nu au rezolvat cazul nici după un an. „Facem cercetări şi acum în acest caz”, a spus Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.


Scrisoare  de ameninţare pentru primar
Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a primit o scrisoare similară, tot anul trecut, însă nici în acest caz Poliţia nu a găsit agresorii. „Au fost şi alte ameninţări. Dar nu s-au concretizat. Eu aştept ca Poliţia să-şi facă datoria”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.
Numele lui Ionelaş Cârpaci, alt şef de clan din Timişoara, este implicat în dosare penale de milioane de euro, unde procurorii timişoreni cercetează vânzarea unor terenuri ale primăriei cu acte false. Anchetele în dosare au fost blocate însă de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi DNA Timişoara.


Cu pistolul în faţa judecătorilor
Nicolae Mihai, liderul altui clan de romi, a ajuns, în mai 2008, să fluture pistolul într-o sală de judecată din Tribunalul Timiş. El a încercat să le explice judecătorilor că nu a scos arma ca să-i ameninţe pe ei, ci pentru a se apăra de clanul rival, al lui Ionelaş Cârpaci, care l-a atacat pe holul instanţelor. Clanurile Mihai şi Ionelaş se judecă pentru un teren de patru milioane de euro, aflat la marginea Timişoarei. Mihai îşi amână acum procesul în care este acuzat că a folosit pistolul cu un martor chemat în apărarea sa care nu poate fi găsit de mai bine de şase luni.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Avocata bătută de romi în centrul oraşului: „Ţiganii m-au ameninţat de faţă cu poliţia că îmi iau gâtul”

VIDEO Avocata bătută de clanul ţigănesc îi înţelege pe studenţii care l-au tranşat pe rromul de la Medicină

Piranda-şefă a clanului Cârpaci vrea să-i facă dosar penal avocatei pe care a bătut-o în centrul oraşului

Clanul de ţigani care a bătut o avocată în centrul oraşului a luat amendă de 600 de lei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite