VIDEO Mile Cărpenişan şi-a dorit din tot sufletul să revină în televiziune şi începuse negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mile Cărpenişan
Mile Cărpenişan

Cu doar doar trei luni înainte să moară, corespondentul de război Mile Cărpenişan îşi pregătea revenirea în televiziune, dorind să arate celor care se îndoiau de el că greşesc. Peste 2 zile, blogul jurnalistul va fi din nou accesibil. Între timp, reportajele lui Mile sunt găzduite de Youtube.

UPDATE, ora 16.00: Mile Cărpenişan, cetăţean e onoare al Timişoarei

Consiliul Local Timişoara, întrunit azi în şedinţa lunară a aprobat acordarea post-mortem a titulului de cetăţean de onoare jurnalistului Mile Cărpenişan. Înainte ca proiectul să fie aprobat, aleşii locali, angajaţii primăriei şi timişorenii prezenţi la dezbatere au ţinut un moment de reculegere în onoarea jurnalistului Mile Cărpenişan. 

CITEŞTI ŞI:

CNA-ul stă deoparte în cazul gafelor comise de Antena 1 faţă de memoria lui Mile Cărpenişan

Mile Cărpenişan este condus pe ultimul drum, politicienii s-au cocoţat pe valul de emoţie produs de drama jurnalistului

Stingerea rapidă şi neaşteptată a corespondentului de război Mile Cărpenişan a şocat o ţară întreagă. Indiferent dacă l-au cunoscut în persoană sau dacă i-au urmărit transmisiunile în direct, românii au fost şocaţi de faptul că jurnalistul a rezistat mai multor războaie, dar a fost răpus de un furuncul transformat în cangrenă. În urmă nu au rămas decât 60.000 de reportaje şi documentare şi o serie de videouri postate in memorian Mile Cărpenişan pe Youtube.



De la moartea corespodentului de război, blogul acestuia - www.milecarpenisan.ro - nu a mai putut fi accesat. Se pare că lăţimea de bandă oferită de firma ce găzduia domeniul a fost folosit la maximum, dar de pe 1 aprilie, problema va fi remediată.

FOTOGALERIE: VIAŢA LUI MILE CĂRPENIŞAN

Mile Cărpenişan

Drama pare fără margini, ţinând cont că unul dintre apropiaţii timişoreanului face mai multe dezvăluiri pe blogul lui. Vlad Petreanu spune că Mile îşi dorea să revină din tot sufletul pe micul ecran. "A dat buzna în locuri din care restul fugeau, doar pentru a le spune, apoi, tuturor, ce tragedie lasă în urmă. S-a înfipt în călcâie şi a înghiţit umilinţe, ştiind că el este cel care a aflat şi spune adevarul, nu cei care îl batjocoreau şi-i strigau că e prost. A plecat de la bine, pentru că binele venea cu laşităţi, şi s-a dus în singurătate şi dezamăgire, rămânând, în schimb, curat", spune Vlad Petreanu pe blogul său, Amar de Zi.

Jurnalistul mai spune că s-a întâlnit cu Mile Cărpenişan la sfârşitul anului 2009, când timişoreanul i-a spus că voia să revină în breaslă. A urmat o lungă discuţie pe tema revenirii. "L-am întrebat ce-şi doreşte cu adevărat, cel mai tare, de la revenire. Voia să facă treabă şi să arate celor care se îndoiau de el că greşesc - că greşiseră. A murit cu mult înainte de a termina ce avea de spus", se mai spune pe www.petreanu.ro.

A rămas mut când a aflat că salvatorul său, Mile Cărpenişan, a decedat

Adelin Petrişor: „Din 2008, când a plecat din Antena 1,  nicio televiziune mare nu s-a bătut să îl ia pe Mile”

Dan Negru: „Cazul Mile este un exemplu clar de ipocrizie"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite