EXCLUSIV O timişoreancă a creat un azil privat în Arizona şi are în grijă o milionară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În azilul de bătrâni Lydia Zegrean găzduieşte opt persoane, printre care şi o milionară de 80 de ani. Timişoreanca a emigrat în SUA în urmă cu aproape treizeci de ani, împreună cu fiica ei care avea atunci un an şi două luni.

Destinele românilor trimişi de soartă „la export“, care au făcut cinste României în toată lumea


Povestea Lydiei Zegrean poate fi subiect de telenovelă sud-americană. Născută la Timişoara în urmă cu 48 de ani, a ales să emigreze în Statele Unite ale Americii în plin comunism. Soţul ei a părăsit ţara în 1981, cu doi ani înainte să plece şi ea. „În 1983 am ajuns şi eu împreună cu fetiţa care s-a născut în lipsa lui. Eu aveam 20 de ani, iar fiica mea, doi ani şi jumătate atunci. Am ajuns în Chicago, unde am început să lucrez la case private de bătrâni”, a declarat Lydia. Între timp, femeia a mai adus pe lume încă trei copii. „Din cauza frigului din Chicago am hotărât să ne mutăm în Arizona”, a mai povestit bănăţeanca.

CAMPANIE BĂNĂŢENI DE EXPORT Timişoara a pierdut un recordman: "Prefer să reprezint noua mea ţară"

Şi-au făcut azil de lux

Ajună în Phoenix, Arizona, Lydia Zegrean, care a acumulat destulă experienţă în domeniu, a decis că e vremea să încerceapă o afacere pe cont propriu. A cumpărat o casă mare şi a transformat-o în azil de bătrâni.

Un român, cel mai tânăr director de hotel din Bali 

Ovidiu Widu, medic stomatolog de succes în Occident

„Casa a costat 250.000 de dolari. Când am intrat în casă, a trebuit să schimbăm toată mobila. Copiii au fost de partea noastră, ne-au ajutat să ne ridicăm în această afacere. Una dintre fete este asistentă medicală, cealaltă lucrează ca estetician. În fiecare săptămâna vine şi face manichiura, pedichiura şi tot ce ţine de cosmetică”, a povestit Lydia Zegrean.

Octavian Coifan, singurul parfumier român de la Paris

Milionară octogenară găzduită în azil

Azilul familiei Zegrean este considerat o locaţie de lux. Una dintre cliente este o milionară de 80 de ani. „Vinerea ieşim la cafenea cu bătrânele şi ne relaxăm. Ele fac parte din familia mea şi le iubim ca pe părinţii noştrii. Avem doar opt persoane în găzduire. Legea de aici nu permite să avem mai mult de zece persoane”, a mai spus Lydia Zegrean, care se gândeşte ca în viitor să le ia pe bătrâne în vacanţă, în Europa.

Citeşte allte poveşti interesante:

Saşi Vuşcan, timişoreanul cu şcoală privată în Canada

Edina Gallovits şi-a găsit rostul la Atlanta

Necunoscută acasă în România, vedeta în Ungaria

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite