CAMPANIE BĂNĂŢENI DE EXPORT Edina Gallovits şi-a găsit rostul la Atlanta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanca Edina Gallovits trăieşte în Atlanta şi s-a căsătorit iarna trecută cu Bryce Hall, care este antrenorul şi managerul ei. Sportiva s-a mutat în 2003 în Statele Unite, unde contiuă să se antreneze şi să reprezinte România la marile turnee.

Edina Gallovits face parte dintr-o familie de sportivi: tatăl, fost campion la pentatlon modern şi participant la Jocurile Olimpice din 1980, mama, fostă jucătoare de handbal, iar sora ei a făcut tot tenis. Fetele au ales un sport costisitor, care nu poate fi practicat la nivel înalt în România de azi. Astfel, mezina familiei Gallovits şi-a luat soarta în mâini şi a plecat în SUA, în 2003. S-a stabilit la Atlanta, unde după câţiva ani şi-a cumpărat deja un apartament.
Când m-am mutat în America am avut probleme cu mâncarea. Pâinea este nasoală acolo. Este precum guma de mestecat. Şi, culmea, nu se strică! Timp de şase luni am mâncat mămăligă. Era singurul lucru la care stomacul meu era bun”, a spus Edina Gallovits.

Căsătorită cu managerul ei

Întâlnirea cu Bryce Hall, un fost manechin, a avut loc la un turneu de tenis, în Atlanta. „El a venit la mine, s-a prezentat şi am început să vorbim. Prima ieşire în oraş a fost pe 10 septembrie 2003. Noi, femeile, nu uităm aceste date! Dar încă nu eram combinaţi”, a mărturisit Edina, actualul număr 76 în clasamentul WTA. Cei doi s-au căsătorit în luna noiembrie, anul trecut. A urmat doar o „semi” lună de miere la Miami, pentru că Edina trebuia să se pregătească pentru turnee.

Bănăţeanca a câştigat din tenis aproape 500.000 de dolari, iar în 2010 a ajuns de două ori în semifinalele unor turnee WTA şi a câştigat trei concursuri ITF. În septembrie 2010, Edina Gallovits a obţinut al doilea trofeu al carierei, la dublu, câştigând turneul de la Guangzhou, în China.

Locul şapte în lume când a fost junioară

Cea mai bună clasare a Edinei a fost locul 54, pe data de 28 aprilie 2008. Timişoreanca stabilită în America a reuşit performanţe remarcabile ca junioară. A ajuns a şaptea în lume, jucând în finala celebrului turneu Orange Bowl Championships. „Finala de la Barcelona este cea mai bună performanţă”, a spus Edina.

Citeşte şi:

Ovidiu Widu, medic stomatolog de succes în Occident

Octavian Coifan, singurul parfumier român de la Paris

Saşi Vuşcan, timişoreanul cu şcoală privată în Canada

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite