CAMPANIA BĂNĂŢENI DE EXPORT: Medic român de succes în Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanul de origine romană este unul dintre cei mai recunoscuţi specialişti ortodonţi din Europa. După clinicile particulare din Germania şi Elveţia, Ovidiu Widu, specializat în ortodonţie, a deschis un centru medical şi în Timişoara.

Ovidiu Friedrich Widu a emigrat, cu mama lui, în Germania pe când avea doar patru ani. A crescut în spirit occidental, însă, ajuns la vârsta studenţiei, a luat decizia de a se întoarce în ţara natală. Chiar dacă de abia cunoştea câteva cuvinte în limba română, Widu s-a înscris la Facultatea de Medicină din Bucureşti.  “Nu ştiam unde o să ajung. În camera de cămin am prins şi cinci grade Celsius. Am constatat că dacă îmi trebuia ceva nu găseam nimic. Am zis că, decât să rămân aici, mai bine îmi tai venele”, şi-a amintit Widu.


Până la urmă, studentul german a rezistat până la sfârşitul anului I. În loc să se intoarcă în Germania, s-a oprit mai la vest, în Timişoara. Şi-a făcut transferul la Medicină aici, unde a urmat perioada de „boierie”. „M-am descurcat foarte bine şi m-a prins revoluţia la Timişoara”, a declarat medicul.


Dinţii de acasă


După patru ani de studenţie la Timişoara, a mai facut un pas spre Occident şi s-a mutat la Budapesta, iar apoi şi-a extins studiile la Dusseldorf. După terminarea studiilor a lucrat ca asistent în urmatorii ani, iar în 2001 şi-a deschis primul cabinet privat în Germania. Au urmat apoi doua clinici in Elvetia şi una la Timişoara. “Cazurile din Romania sunt mult mai grele, pentru că nu sunt tratate la timp. Problemele uşoare se pot rezolva la stomatolog, dar de cele complexe trebuie să se ocupe specialistul. În România, 80 la sută din cei care vin la noi sunt adulţi, în timp ce în Germania, 80 la suta sunt copii”, a mai spus Widu.


Acesta vine de câte ori poate în România, ţară despre care spune că nu îi place că nu are autostrăzi. 

Profesorul distrat este pilot de avion şi maratonist


Chiar daca meseria îi cere să fie sobru, Ovidiu Widu este un tip excentric. Filozofia lui de viaţa era să facă mereu ceea ce îi place. Are licenţă de pilot de avion, îi plac călătoriile, a participat la Maratonul de la New York, cântă la orgă şi chitară. „Când o să am puţin timp, o sa fac un band”, a promis Widu.

Citiţi şi:

Octavian Coifan, singurul parfumier român de la Paris

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite