CAMPANIA BĂNĂŢENI DE EXPORT: Singurul parfumier român de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Coifan a părăsit ţara în urmă cu şase ani şi lucrează în industria parfumurilor din capitala Franţei. Timişorenul este singurul din breasla lui de origine română. El realizează licori frumos mirositoare pentru clienţi din toată lumea.

Octavian Coifan este unul dintre timişorenii cu care ne putem mândri în toată lumea. Deşi nu are decât 33 de ani, acesta şi-a făcut deja un nume în rândul parfumierilor de la Paris.
Este singurul român care a absolvit Institutul Superior de Parfumuri Paris şi totodată unicul de la noi din ţară care este parfumier cu acte în regulă. Octavian Coifan a plecat de la Timişoara în urmă cu şase ani, la Paris, capitala parfumurilor, locul unde se realizează cam 80 la sută din produsele din industria „mirosurilor” din lume.

„În capitala Franţei se află toţi producătorii şi importatorii mari. Este locul unde se concepe cam tot ce e legat de miros. Paris este oraşul unde se produc 80 la sută din parfumuri. Eu fac parfumuri pentru oameni care doresc ceva mai mult de la un parfum”, a declarat Octavian Coifan.

Are trei facultăţi


Tânărul parfumier s-a realizat foarte rapid în Franţa. Are un atelier în Paris şi realizează parfumuri la comandă pentru bogătaşii din Asia, America sau Rusia. Tavi Coifan a terminat două facultăţi la Timişoara. Mai întâi a fost student la Farmacie, iar apoi a absolvit şi Arhitectura. „Am făcut Farmacia pentru studiul plantelor, biologie şi chimie”, a spus Coifan. După ce a plecat la Paris, şi-a desăvârşit studiile la Institutul Superior de Parfumuri.
„Acolo înveţi să miroşi în mod corect, să recreezi mirosuri, să le analizezi, să creezi parfumuri, să recompui miresmele din natură. Dacă nu ai antrenament zilnic, nu poţi lucra. Nu e doar nasul important. Trebuie să-l educi de mic şi în mod constant”, a mai declarat Octavian Coifan.

A scris trei cărţi de referinţă

Înainte să plece în Franţa, Octavian Coifan a scris trei cărţi despre farfumuri: „1.000 de parfumuri”, Vol I şi II, şi „Parfumul, Mică Enciclopedie”. Administrează şi două bloguri pe Internet, apreciate în întreaga lumea. Este unul dintre cei 400 de parfumieri din lume, membru ai „Societe Francaise des Perfumeurs”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite