Inginerul timişorean Emanuel Petruţ s-a reîntors în oraşul fantomă Port-au-Prince din Haiti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emanuel Petruţ
Emanuel Petruţ

Emanuel Petruţ a primit liber de la compania DigiCel să îşi rezolvă problemele cu actele pierdute în cutremur. Acesta mai are contract până în luna octombrie şi s-a întors, ieri, în Haiti

Inginerul de telecomunicaţii Emanuel Petruţ, scăpat de cutremurul care a devastat Haiti, pe data de 12 ianuaire, s-a reintors în capitala Port-au-Prince. Chiar dacă doriţa lui era să ajungă mai întâi în Jamaica, un alt punct de lucru al companiei de telefonie DigiCel, Petruţ a fost nevoit să revină în Haiti.
În Jamaica se merge prin rotaţie. Eu trebuie să îl înlocuiesc pe un coleg aici în Port-au-Prince, care a trebuit să plece acolo. După o călătorie lungă, cu oprire la St.Domingo, am ajuns cu bine în Haiti. Aparent, lucrurile sunt stabile aici. Pe unde am umblat până acum situatia se îndreptă către normal. Dacă normal putem defini ceea ce este aici acum. Colegii spun că se mai scot cadavre de sub dărâmături”, a transmis Emanuel Petruţ, pentru Adevărul de Seară.

EXCLUSIV Inginerul care face carieră pe patru continente: "M-am realizat profesional şi material"

"Oamenii caută după mâncare printre dărâmături"

Timişoreanul a primit o locuinţă nouă unde s-a instalat deja confortabil. Semnele cutremurului nu aveau cum să dispară în câteva săptămâni. “În apropiere de casa unde stau eu acum este un supermarket prăbuşit. Oamenii caută după mâncare şi tot ce se pot utiliza printre dărâmături. Se pare că lipsa de mâncare e acută”, a mai spus Emanuel Petruţ.

În aşteptarea Paştelui

Cutremurul de 7 grade pe scara Richeter a lăsat în urmă 210.000 de morţi, peste 300.000 de răniţi, iar aproximativ un milion de oameni au rămas pe drumuri. „Situatia este puţin schimbat. Taberele unde dorm oameni sunt mai organizate. Au provizii cu apă din câte vad eu. Iar aeroportul este ca o imensă bază militară unde sunt stocate ajutoarele”, a povestit inginerul timişorean. De astăzi, Emanuel Petruţ se va apuca de treabă la biroul de la GigiCel. Speră că următoarea vacanţă să o primească pentru Sărbăorile de Paşte. 

Mai citiţi:

Timişoreanul captiv în Haiti a evadat din iad

Jurnal din iad: „Patru zile de coşmar". Timişoreanul captiv în Haiti descrie dezastrul

Povestea inginerului timişorean prizonier în infernul din Haiti FOTOREPORTAJ

VIDEO Jurnal din infernul din Haiti: „Morţii zac pe străzi“

VIDEO Emanuel Petruţ îi ajută pe haitieni

Emanuel Petruţ, inginerul care a scăpat din infernul Haiti, a revenit la Timişoara

Inginerul revenit din Haiti, primit ca un erou în satul natal





Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite