Emanuel Petruţ, inginerul care a scăpat din infernul Haiti, a revenit la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emanuel Petruţ a plecat dimineaţa devreme din Republica Dominicană, cu o aeronavă militară, a ajuns la Madrid, iar de acolo s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Aeroportului “Otopeni” din Bucureşti.

Petruţ a ajuns pe Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” din Timişoara în jurul orei 23.00. “Mă bucur că am ajuns acasă. A fost obositor drumul, dar am ajuns cu bine”, au fost primele cuvinte ale inginerului IT care a scăpat de cutremurul din 12 ianuarie, care a devastat statul Haiti.

VEZI AICI IMAGINILE TRIMISE DE INGINERUL TIMIŞOREAN, DIN HAITI

La aeroport, Petruţ a fost aşteptat de prietena lui, avocata Bianca Trandafir, de încă un amic şi de o armată de ziarişti.



Tot bagajul lui Petruţ a constat într-un rucsac în care avea laptopul şi câteva haine luate împrumut de la colegi. Obosit, dar fericit că a ajuns acasă, Emanuel Petruţ a declarat că va lua o scurtă vacanţă, după care va fi nevoit să se întoarcă în America Centrală, pentru a termina contractul cu compania DigiCel, care expiră în luna octombrie.



Nu ştiu dacă o să mă mai întorc în Haiti. Dar nu vreau să las lucrurile neterminate. Probabil că o să lucrez în Jamaica câteva săptămâni după care vom vedea. Aştept să se calmeze lucrurile în Haiti. Am contract până în octombrie cu ei, dar au înţeles că trebuie să mă întorc în ţară să îmi rezolv problemele cu actele”, a mai declarat Emanuel Petruţ.



"În timpul cutremurului am luat în braţe un stâlp"

Inginerul a povestit cum a trăit cutremurul care l-a prins la sediul firmei DigiCel, din Port-au Prince. „Am crezut iniţial că a fost o explozie. După aceea mi-am dat seama că e cutremur. M-am ridicat la fereastră şi am văzut mult fum şi praf, oamenii au început să strige. Eu am luat un stâlp în braţe şi l-am ţinut până a trecut. După aceea am coborât pe scări. Cădeau betoane, sticle, dar am ajuns afară”, a povestiti Petruţ.



În clădire se aflau în jur de 900 de oameni, dar a rezistat. Trei persoane şi-au pierdut totuşi viaţa. „Mă bucur că nu a fost în apartament. Dacă mă prindea acolo nu mai veneam înapoi. Clădirea aceea nu mai există. E o grămadă de beton. M-am dus acolo, dar nu am putut să recuperez nimic. Sub dărâmături erau oameni, vecini de-ai mei. Proprietarul clădirii era distrus, şi-a pierdut cele două fiice”, a mai spus Petruţ.

image
image
image
image

VEZI AICI IMAGINILE TRIMISE DE INGINERUL TIMIŞOREAN, DIN HAITI

Mai citiţi:


Timişoreanul captiv în Haiti a evadat din iad

Jurnal din iad: „Patru zile de coşmar". Timişoreanul captiv în Haiti descrie dezastrul

Povestea inginerului timişorean prizonier în infernul din Haiti FOTOREPORTAJ

VIDEO Jurnal din infernul din Haiti: „Morţii zac pe străzi“

VIDEO Emanuel Petruţ îi ajută pe haitieni

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite