COMPARAŢIE Ungurii au construit sute de kilometri de autostrăzi. Vezi cum arată Ungaria pe lângă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La capitolul autostrăzi, ca în multe alte domenii de altfel, ungurii ne dau lecții. Harta autostrăzilor arată că România are nevoie de câțiva zeci de ani pentru a ajunge Ungaria la numărul de kilometri de autostradă. 

Ungurii au inaugurat ultima autostradă, la graniţa cu România. În timp ce noi suntem blocaţi, maghiarii au rezolvat problema

În această săptămână ungurii au inaugurat o nouă autostradă, care face legătura între Mako și Szeged. Noul tronson face parte dintr-o rețea întreagă de autostrăzi. Cu ultima porțiune, ungurii au venit până aproape de granița cu România. Din păcate nu au la ce autostradă să se conecteze pentru că pentru că autostrăzile din vestul țării figurează doar pe hârtie.

Ungurii şi-au inaugurat autostrada Szeged-Mako cu o zi înainte de termen


CLICK PE POZĂ PENTRU DETALII DIN HARTĂ!

image

VOCEA VESTULUI Uitaţi-vă la unguri şi vedeţi cât ne costă lenea, nesimţirea şi prostia!

Cea mai avansată porțiune este Timișoara-Arad, dar și aici lucrările sunt întârziate și sunt șanse minime să fie dată în circulație la sfârșitul acestui an. Pe Arad-Nădlac abia s-a ales constructorul, astfel că în următorii doi ani nu se poate vorbi la modul realist de o autostradă. Liniuțele roșii cu care sunt marcate autostrăzile pe hărțile Ungariei și României vorbesc însă de la sine. 



„Nu ne oprim la graniţă”



Una dintre minunile inginereşti cu care se mândresc vecinii noştri este noul pod construit peste Tisa. Acesta are 600 de metri şi a costat peste 15 milioane de euro. Ministrul cabinetului de la Budapesta a ţinut să precizeze că aşteaptă ca şi partea română să se mişte cu autostrada Vestului. „Această autostradă de la graniţă va aduce mai aproape cele două ţări. Drumul nu se va opri la graniţă, ci va duce la Bucureşti, Constanţa sau chiar Atena”, a mai declarat Volner.


image
image
image

Maghiarii preconizează să ajungă la graniţa cu România până la finele anului 2012. Tronsonul dintre Mako şi Nădlac este de 23 de kilometri, iar în acest moment se lucrează în ritm alert pentru respectarea termenelor.



Petrecere în Szeged

Locuitorii din Szeged au sărbătorit evenimentul, duminică, în Piaţa Szechenyi, cu concerte şi evenimente artistice. Ei se bucură că au scăpat de transportul greu din oraş, TIR-urile fiind interzise, printr-o hotărăre locală, să mai circule în Szeged din data de 5 mai.

image
image

De asemenea, vor circula mai puţine maşini, ceea ce va însemna un oraş mai curat, ecologic şi mai puţin aglomerat. La fel de bucuroşi sunt şi cei din Mako, dar şi din orăşelele de pe traseu tranzitate din greu în drumul spre România. 

Cum ne dau ungurii lecţii la construit autostrăzi: ei fac în doi ani ce planifică românii în cinci


HARTA: Ungurii au ajuns cu autostrada la graniţa României (click pe poze pentru detalii interesante)


CITEŞTE şi:

image
image

Poliţiştii români vânează astăzi şoferi în Ungaria într-o operaţiune fără precedent 

Timişoara: 155 de "şmecheri" români amendaţi pe autostradă în Ungaria

Şmecherii bănăţeni au „portiţe” la plata amenzilor în Ungaria

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite