EXCLUSIV Tupeul studentei criminale de la Medicină: „Nivelul de cultură din pușcărie e foarte scăzut. Nu am cu cine să comunic. Fără cărți, aș deveni un animal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul.ro” publică astăzi un nou fragment din memoriul studentei criminale de la Medicină. Prin scrisoarea adresată unui magistrat de la Tribunalul Arad, Carmen Bejan se plânge de regimul de detenție, reclamând că nu există o sală de sport pentru gravide, că se fumează în camere și că...nivelul de cultură din închisoare este foarte scăzut, iar ea nu are cu cine să comunice, având condiții inumane pentru dezvoltarea co

Citeşte şi:

Studenta criminală de la Medicină şi traficantul de droguri care a lăsat-o gravidă s-ar fi îndrăgostit în bucătăria puşcăriei. Oficial ANP: "Este exclus"
EXCLUSIV Studenta criminală de la Medicină a fost lăsată gravidă de un traficant de droguri care se eliberează în aprilie 

Așa cum „adevărul.ro” a prezentat deja, Carmen Bejan a redactat un memoriu de două pagini și jumătate prin care a cerut întreruperea executării pedepsei pe perioada sarcinii și un an după. În prima parte a epistolei, studenta criminală a cerut să fie eliberată pentru că penitenciarul nu îi asigură hrană și medicamente necesare dezvoltării fetiței care urmează să se nască. Carmen Bejan a spus chiar că poftele nesatisfăcute o pot duce inclusiv în situația de a pierde sarcina

„Stau toată ziua pe cameră, făcând ce?”

Carnen Bejan nu a omis să își exprime nemulțumirile și când a ajuns la capitolul „recreere”. „În legătură cu timpul de plimbare. Acesta este de doar 1 oră și 30 de minute pe zi, foarte puțin pentru o femeie gravidă. Sport nu pot să fac din cauză că sala nu este dotată corespunzător persoanelor însărcinate, iar la muncă nu pot ieși pentru că nu se complică nimeni cu mine. Atunci ce ar trebui să fac? Stau toată ziua pe cameră, făcând ce? Practic, nu am dreptul la nimic. Activități de reeducare avem o oră pe săptămână și în rest nimic. Sistemul penitenciar nu îmi poate oferi nimic care să ajute la dezvoltarea copilului și la creșterea lui, ba mai mult îmi restricționează aproape toate drepturile ca acest copil să aibă o viață normală”, s-a revoltat criminala.

„Vomit non stop de la fumul ăla oribil”

Obligată să stea „pe cameră”, Carmen Bejan se plânge că trebuie să înghită fumul de țigară al colegelor de celulă. „Nu există o cameră de nefumători, iar eu sunt nefumătoare, ba chiar sunt trecută la dosar ca nefumătoare. Îmi este foarte rău de la fumul de țigară, dar ce pot să fac dacă nu este interesat nimeni de sănătatea copilului meu, ci mai degrabă l-ar vedea dispărut? Se fumează la baie, dar vă dați seama că fumul se simte și în cameră și toată ziua stăm cu geamul deschis că altfel vomit non stop de la fumul ăla oribil. Și vedeți cât e de frig afară. Stând non stop în fum de țigară și în frig, ce dezvoltare are copilul meu? Iar când am nevoie la baie că să fac? Trebuie să aștept să se simtă fumul de țigară mai puțin pentru că altfel îmi este foarte rău”, s-a reclamat Bejan.

EXCLUSIV Cum agăţa studentul măcelar de la Medicină: „Am făcut sex doar cu două femei. Carmen a fost a treia" 

De ce studenta măcelară de la Medicină nu şi-a turnat iubitul ucigaş după tranşarea romului?


CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

image
image
image

Și-a „turnat" colegele de celulă

În memoriul adresat judecătorului, Carmen Bejan se plânge și de colegele de cameră, care au un nivel de cultură foarte scăzut, certându-se și înjurând toată ziua. Tânăra susține că ar răbda cum ar răbda toate astea dacă nu ar afecta-o pe micuța ce trebuie să se nască. „Suntem 10 persoane pe cameră, dar nu există zi în care să nu aud înjurături, certuri sau scandal, iar uneori bătăi. Camera pe care mă aflu este cea mai liniștită din regimul închis. Vă cam imaginați ce este în alte camere. Nivelul de cultură este foarte scăzut, iar de comunicat nu am cu cine să comunic că altceva decât înjurături și sânge nu aud. Noroc că am radioul și cărți. Altfel cred că aș ieși de aici un animal din toate punctele de vedere. Problema care pe mine mă doare este că certurile și țipetele îmi provoacă stări de stres, ceea ce iar este un element nociv asupra fătului, care este influențat de zgomotul din preajma mamei. Frecvența bătăilor inimii fătului crește atunci când în preajma mamei e zgomot sau se țipă. Asta ar însemna ca, la naștere, copilul meu să aibă hipertensiune, că nu există zi în care fetele să nu se ia la ceartă”, s-a mai plâns Bejan.

Urmărește timisoara.adevarul.ro pentru a vedea ultima parte a scrisorii redactate de Carmen Bejan și de ce crede studenta că „o nebună i-ar putea face ceva copilului” 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite