EXCLUSIV Secretarul Primăriei Timişoara vrea să îşi aleagă singur procurorii care îl anchetează pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cojocari
Ioan Cojocari

Dosarul în care Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, este urmărit penal pentru abuz în serviciu a ajuns pe mâna unui procuror tânăr de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Secretarul a vrut să scape de tânărul procuror şi a cerut să fie cercetat de procurorii grei ai Parchetului de la Curtea de Apel. Procurorii ceruţi de Cojocari i-au spus însă „pas" secretarului.

EXCLUSIV Poliţia cere judecarea secretarului Primăriei Timişoara pentru abuz în serviciu: Ioan Cojocari, la mâna procurorilor

Ioan Cojocari este urmărit penal pentru abuz în serviciu fiindcă nu şi-a dat avizul juridic de construire a unei mansarde. Dosarul a fost repartizat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Dan Păuleţ, un procuror tânăr, venit de curând în Timişoara, îl anchetează pe Cojocari.

Potrivit unor surse judiciare, Cojocari a depus o cerere prin care a cerut să scape de tânărul procuror şi să fie cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, anchetatori care îi cercetează pe poliţişti, avocaţi, notari sau executori judecătoreşti. „E ca şi cum ar cere să fie anchetat de anumiţi procurori. Niciodată nu se aprobă o astfel de cerere", au spus surse judiciare. Alte surse au mai spus că secretarul a trimis chiar felicitări pascale procurorilor la care a cerut să fie cercetat.

Secretarul primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Procurorii în care şi-a pus speranţa l-au refuzat

Cojocari nu a vrut să recunoască dacă a cerut transferarea dosarului. „Eu nu spun nici că am depus cerere, nici că nu am depus", a declarat secretarul. Cert este însă că procurorii de la Curtea de Apel l-au refuzat pe Cojocari şi îl lasă pe mâna procurorului de care a fugit. „S-a hotărât să nu fie preluat dosarul", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Camelia-Ungur Miculescu.

Dosarul penal al juristului-şef din Primăria Timişoara se trage de la mansardă

Suferă de sindromul Voicu

Ioan Cojocari este foarte revoltat din cauză că date din dosarul său au ajuns în presă. „Consider că nu sunt chestii publice. Nu mai discut cazul meu. A ajuns un dosar de presă", a spus Cojocari. Aceleaşi probleme le-a invocat şi Cătălin Voicu care a fost arestat într-un amplu dosar de corupţie. Voicu a reclamat că informaţiile din dosarul său au ajuns în presă şi a fost supus unui linşaj mediatic.

Timişoara: EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record

Sancţiune fără precedent: arhitectul-şef al oraşului va fi penalizat la salariu

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite