Secretarul primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, cercetat penal pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cojocari
Ioan Cojocari

Juristul-şef al primăriei este cercetat penal după ce a refuzat să dea aviz favorabil unor construcţii din oraş. Secretarul primăriei nu este la prima situaţie de acest gen. Pentru o construcţie neaprobată de primăria, dar impusă de instanţă, Cojocari a făcut obiectul unei anchete interne în urma căreia a fost găsit nevinovat.

Citiţi şi:

UPDATE: Dosarul penal al juristului-şef din Primăria Timişoara se trage de la mansardă
Timişoara: EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record
Sancţiune fără precedent: arhitectul-şef al oraşului va fi penalizat la salariu

Potrivit siteului www.agenda.ro, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara au dat o rezoluţie de începere a urmăririi penale împotriva lui Cojocari. Pe numele secretarului primăriei au fost depuse mai multe plângeri prin care este acuzat de abuz în serviciu. Urmărirea penală a lui Cojocari se trage de la o construcţie pentru care juristul-şef nu şi-a dat avizul juridic. „A venit la mine în audienţă un tip, care se pretinde a fi avocat, dar nu e şi eu i-am explicat că nu poate să primească autorizaţie pentru construcţie pe baza unor tabele la xerox pe care le-a prezentat. Avea nevoie de procesul verbal cu acordul membrilor asociaţiilor de locatari”, a declarat Cojocari pentru sursa citată.

Precedentul lui Cojocari


Secretarul primăriei nu este la prima situaţie de acest gen. După ce primăria a pierdut un proces în urma căruia Consiliul Local a fost obligat să aprobe o construcţie, Ioan Cojocari şi şeful Direcţiei de Urbanism, Sorin Ciurariu au făcut obiectul unei anchete interne în urma căreia Cojocari a fost scos basma curată, iar Ciurariu a fost găsit ţapul ispăştor, fiind penalizat la salariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite