EXCLUSIV Procuror cu grad de Curte Supremă, urmărit de SRI chiar şi în dormitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, Ciprian Zamfirescu, este judecat pentru corupţie la Curtea Supremă. În perioada în care a fost pus sub urmărire, Zamfirescu , care are grad de procuror de Curte Supremă, a fost urmărit chiar şi în dormitorul-locuinţă de serviciu.

Citeşte şi:
Cum a scăpat de arest procurorul prins cu şpaga în sertar: „E ruşinos. Nu sunt om rău”

Curtea Supremă, miloasă cu inculpații în robe: procurorul prins cu șpaga în sertar a fost eliberat

Ciprian Zamfirescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut şi primit bani pentru facilitarea încheierii unui contract comercial între o firmă de pază şi o multinaţională de la Sânnicolau Mare. Pentru a aduna probe împotriva lui Zamfirescu, SRI i-a ascultat procurorului telefoanele şi i-a montat aparatură de înregistrare audio-video în biroul de prim procuror, dar şi în locuinţa de serviciu. „Biroul este compus din două încăperi, una fiind destinată activităţii profesionale, iar în cea de-a doua locuiam efectiv, atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend. Dormeam peste noapte acolo, aveam obiecte personale şi îmi petreceam o bună parte a vieţii mele private. Că în ultimii ani locuiam efectiv la sediul profesional, în locuinţa de serviciu, era un fapt de notorietate, cunoscut în localitatea Sânnicolau Mare”, arată Zamfirescu într-o cerere prin care cere DNA-ului toate înregistrările realizate în perioada aprilie-august 2010, cât timp a fost „pus pe tehnică”.

Procuror-şef arestat pentru intervenţii la o multinaţională italiană, prins în flagrant cu şpaga în sertar

Procurorul susţine că şi la nivelul altor unităţi de pe raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara sunt astfel de „camere de odihnă”, anexe ale biroului de prim-procuror. „Cele două încăperi formează un spaţiu comun care comunică cu secretariatul prin aceeaşi intrare. În ambele încăperi, agenţii statului au montat aparatură audio-video”, mai arată Ciprian Zamfirescu, suspendat din funcţia de procuror până la finalizarea procesului în care este judecat.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite