Cum a scăpat de arest procurorul prins cu şpaga în sertar: „E ruşinos. Nu sunt om rău”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Sânnicolau Mare, Ciprian Zamfirescu a fost arestat la începutul acestei luni după ce a fost prins de procurorii DNA cu şpaga în sertar. După cinci zile de stat „la răcoare”, Zamfirescu a fost eliberat de un complet de nouă judecători de la Curtea Supremă. Vedeţi mai jos cum s-a apărat procurorul în faţa magistraţilor.

De obicei, un procuror aduce argumente şi motive pe baza cărora un inculpat să rămână în arest pe perioada anchetei. Cazul lui Ciprian Zamfirescu este cu totul special pentru că procurorul a fost transformat în inculpat. Şeful procurorilor din Sânnicolau Mare este acuzat de trafic de influenţă într-un dosar în care s-a organizat un flagrant, iar procurorul a fost prins cu şpaga în sertar. Potrivit procurorilor, magistratul din Sânnicolau Mare a primit aproximativ 4.500 de euro şi urma să primească lunar 1.000 de euro, pentru intermedierea unui contract dintre o multinaţională şi o firmă de pază. Cu toate acestea Ciprian Zamfirescu a fost eliberat, pe motiv că „doar” a primit banii de la firma de pază, fără a-i solicita el.

Se teme că moare din cauza cătuşelor

La recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma căruia a şi fost eliberat, procurorul Ciprian Zamfirescu a recunoscut că a greşit implicându-se în afacerile dintre două firme private. Procurorul a spus că va plăti pentru greşelile sale, dar nu merită să stea în arest. Pentru a-i convinge pe judecători să-l elibereze, Ciprian Zamfirescu a făcut şi câteva declaraţii halucinante. „Este ruşinos şi nedemn pentru situaţia în care am ajuns. Am lucrat 15 ani în Parchet, nu sunt un om rău. Timp de 15 ani am apărat societatea, am îndeplinit funcţii chiar în cadrul DIICOT. Sănătatea şi viaţa îmi sunt puse în pericol prin arestarea preventivă”, arată un document judiciar.

Procurorul prins cu şpaga în sertar, apărat de soţia procuror

Soţia prim-procurorului Ciprian Zamfirescu, Liliana Zamfirescu este şi ea procuror la Tribunalul Timiş, lucrând în trecut la DNA. În cazuri de acest gen, legea le permite procurorilor să-îşi apere în instanţă rudele de gradul unu. Astfel, Liliana Zamfirescu a luat cuvântul în faţa completului de nouă judecători şi a cerut eliberarea soţului său. „Doamna procuror Zamfirescu Liliana, soţia inculpatului, având cuvântul, a solicitat să se aprecieze pericolul concret pe care îl reprezintă soţul său pentru ordinea publică în acest moment. A mai arătat că acest pericol a fost înlăturat întrucât a fost suspendat din funcţie, astfel încât nu mai pot fi lezate relaţiile sociale”, mai arată documentul de la dosar.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite